THY'nin Eren Bülbül Anısına "Maçka" Adını Verdiği Uçak Trabzon'a İndi

Türk Hava Yolları'nın "Maçka" adını verdiği ‘Rüya’ uçağı Boeing 787-9 Dreamliner, ilk tarifeli uçuşunu bugün Şehit Eren Bülbül anısına Trabzon’a yaptı.

08.07.2019-09:46 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-13:03)

Şehit Eren Bülbül anısına 'Rüya' uçak olarak adlandırılan Boeing 787-9 tipi ilk Dreamliner uçağına 'Maçka' ismini veren Türk Hava Yolları (THY), ilk tarifeli uçuşunu bugün Trabzon'a yaptı.

Bayrak taşıyıcı havayolu firması Türk Hava Yolları, 2017 senesinin son döneminde Boeing ile 25'i kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere 878-9 Dreamliner tipi uçak siparişi için masaya oturmuş, bu çerçevede verilen siparişin ilk uçağını filosuna katmıştı. Törenle İstanbul Havalimanı'nda karşılanan ilk Dreamliner uçak, THY bünyesinde tarifeli seferler için gökyüzüyle buluşmaya hazır duruma getirildi.

ŞEHİT EREN BÜLBÜL ANISINA İLK TARİFELİ UÇUŞ TRABZON'A

Öte taraftan 787-9 Dreamliner tipi ilk uçağının THY bünyesinde ilk olmasının haricinde özel bir anlamı daha var. Uçağın geleceği günlerde THY tarafından sosyal medyada başlatılan 'Yeni uçağımızın adı ne olsun?' adlı kampanyaya kullanıcıların yoğun ilgisi çerçevesinde, 2017 senesinde Trabzon'da güvenlik ekipleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Eren Bülbül'ün memleketi 'Maçka' adı verildi. THY tarafından atılan bu manalı adım bununla da sınırlı kalmadı. THY, geride bıraktığımız günlerde aldığı kararla şehit Eren Bülbül anısına ilk uçuşun Trabzon'a yapılacağını açıklamıştı. Bugün yapılan ilk uçuşun sonrasında Eren Bülbül'ün Maçka ilçesindeki kabri ve ailesinin ziyaret edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal