THY'nin adı değişecek mi? Turkish Airlines Türkiye Hava Yolları mı olacak?

Türk Hava Yolları yeni bir karar aldı. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile duyurulan yeni karar artık Türk Hava Yolları’nın Turkey değil Türkiye olarak bilineceğini açıkladı. Bunun üzerine vatandaşlar Türk Hava Yolları’nın isminin değişip değişmediğini araştırmaya başladı. İşte sosyal medyada gündem olan konu hakkındaki detaylar…

15.06.2022-12:22 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-12:22) THY'nin adı değişecek mi? Turkish Airlines Türkiye Hava Yolları mı olacak?

Dün Türksat Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı yerleşkesinde TÜRKSAT 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündem olan konu hakkında bir açıklama yaptı. Türk Hava Yolları (THY) ile birlikte alınan yeni kararı vatandaşlarla paylaştı. İşte sosyal medyada gündem olan konu hakkındaki detaylar…

THY adı değişti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Artık 'Turkey' yok, 'Türkiye' var.”sözlerinin ardından vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile artık 'Turkish Airlines' ifadeleri yerine 'Türkiye Hava Yolları' yazılacağını aktardı.Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Maziden atiye kurduğumuz köprü sayesinde medeniyetimizden, tarihimizden, kültürümüzden aldığımız güçle yüzümüzü geleceğe dönüyoruz. İnşallah 2053 vizyonumuzu emanet edeceğimiz gençlerimiz, bu bayrağı çok daha yükseğe çıkaracaklardır."

Türk Hava Yolları Adı Mı Değişti

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e talebinin bildirilmesi üzerinde yabancı dillerde artık Turkey ifadesi yerine Türkiye ifadesi kullanılması istendi. Bunun üzerine BM Güvenlik Konseyi ilk defa "Turkey" yerine Türkiye ismini kullandı.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal