THY'den Yolcularına Karantina Açıklaması

THY, Bangladeş, Afganistan, Pakistan, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika, Nepal Sri Lanka’dan gelenlerin14 gün karantina altına alınacağını açıkladı.

01.06.2021-15:42 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-15:42) THY'den Yolcularına Karantina Açıklaması

Türk Hava Yollarının (THY) internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, koronavirüs salgını ile mücadele önlemleri çerçevesinde bugün itibariyle geçerli olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti resmi otoriteleri tarafında Türkiye’ye girişleriyle ilgili verilen kararlar aktarıldı. 

PCR TESTİ İSTENECEK

Bu açıklamaya göre, Bangladeş, Afganistan, Pakistan, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika, Nepal,  Sri Lanka’dan gelen şahıslarla son 14 gün içerisinde bu ülkelerde olduğu fark edilen şahıslardan Türkiye'ye ulaşma saatinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif çıkmış PCR test raporu vermesi istenecek ve bu şahıslar valilikler tarafından belirlenecek bölgelerde 14 gün süre ile karantina altına alınacak. Brezilya ile Güney Afrika’ya olan uçuş seferleri yasakları bu kapsamda bitti.

Birleşik Krallık, Mısır, İran ve Singapur’dan gelen şahışlardan giriş yapmadan en fazla 72 saat önce yapılmış negatif çıkmış PCR test raporu vermesi istenecek.

Bu ülkelerin haricindeki ülkelerden Türkiye'ye girişlerde, giriş yapmadan en az 14 gün önce aşı olduğuna ve/veya koronavirüs hastalığının son altı ayda geçirildiğine ilişkin alakalı ülke resmi otoriteleri tarafından hazırlanan belgeyi verenlerden ayrıca negatif PCR testi raporu istenmeyecek ve bu şahıslara karantina önlemi uygulanmayacak. Belirtilen ülkelerden ülkemize girişlerde aşı sertifikasının ya da hastalığın geçirildiğine ilişkin belgelerin verilmemesi halinde girişten maksimum 72 saat önce yapılmış negatif çıkan PCR test raporu ya da girişten maksimum 48 saat öncesinde yaptırılmış negatif hızlı antijen test sonuç bilgilerinin verilmesi kabul edilecek.

Birleşik Krallık, Mısır, İran ve Singapur’dan gelen kişiler dışında olmak üzere ülkemize girişlerde yolcular varış yerlerinde örnekleme (sampling) esasında PCR testi yapılacak. Bu çerçevede gelen kişilerin test örnekleri alındıktan sonra son varış yerlerine gitmelerine müsaade edilecek, test sonuç değerlerinin pozitif sonuç vermesi halinde Sağlık Bakanlığı koronavirüs rehberi ile tedavileri yapılacak.

Türkiye içinde gerçekleştirilecek uçuşlar seferlerinde de HES kodu uygulaması sürecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal