THY uçağında korku dolu anlar: Türbülans kabin memurunu yaraladı

Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir yolcu uçağı, 25 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul-İzmir seferi sırasında şiddetli türbülansa girerek büyük bir paniğe neden oldu. Türbülans'ın acil kabin memurlarından biri ağır yaralandı.

25.05.2024-14:08 - (Son Güncelleme: 25.05.2024-14:27) THY uçağında korku dolu anlar: Türbülans kabin memurunu yaraladı

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre, THY'nin TK2320 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçağı, İstanbul'dan İzmir'e gerçekleştirilen sefer sırasında ani bir türbülansla karşılaştı. Türbülanlar, kabin içinde büyük bir performans gösterene neden oldu. İkram servisinin bitiminde pilot, türbülans uyarısı yaparak kemerlerin bağlanmasını istedi. Ancak bu uyarıdan kısa bir süre sonra uçakta bir irtifa kaybı yaşandı. Henüz iki aylık kabin memuru olan G., türbülansın dağılımı tavanına çarptı ve ardından sırt üstü yere düştü. Düşmenin genç kabin memurunun bel kemiği kırıldı.

Uçağın inişi ve tedavi süreci

İzmir'de sorunsuz bir şekilde iniş yapan uçakta, yaralanan kabin memuru hemen hastaneye kaldırıldı. İzmir'deki bir hastanede tedavide alınan kabin memurunun stabil olduğu bildirildi. Yolcular, türbülans anında büyük bir korku yaşadı ve kabin memurunun sporuyla birlikte olayın ciddiyetini daha da hissetti.

Türbülans ve yolcu güvenliği

Türbülanslar, uçak yolculuklarında güncel talimatlar bir durum olsa da, bu tür ani irtifa değişiklikleri nadir görülüyor. Pilotlar genellikle türbülans bölgelerine bağlanmadan önce yolcuları ve mürettebatı bilgilendirmek ve kemerlerin bağlanmasını isterler. Ancak ani ve beklenmeyen türbülanslarda yaşamlar kaçınılmaz olabiliyor. Bu olayın, uçuş süresinin ve yolcu bilgilendirmesinin bir kez daha gözlere sunulması.

THY'den açıklama ve kabin memuru alımı

Türk Hava Yolları, olayın ardından neler yaptığını, yaralanan kabin görevlisinin sağlık durumunun takip edildiğini ve benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. THY ayrıca, bu tür başarısızlıklar için kabin memurlarına verilen eğitimleri ve araştırmaları gözden geçireceklerini duyurdu.

Bu arada, THY yeni kabin yetkilisi satın alımını da duyurdu. Başvuru yapmak isteyen adayların belirli şartları taşıması gerekiyor. Adaylar, THY'nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirler. Başvuru koşulları arasında belirli bir eğitim bilgisine sahip olmak, iyi derecede canlı dil öğrenmek ve fiziksel olarak

Türk Hava Yolları'na ait TK2320 sefer sayılı uçakta yaşanan türbülans olayı, uçuş emniyeti ve kabin memurlarının işlemleri sırasında karşılaşılabilecek riskleri bir kez daha gündeme getirildi. THY'nin yeni kabin memuru alımları ve eğitim programları, bu tür olayların geçilmesi ve uçuş maliyetlerinin bakış açısından taşınması büyük önem taşıyor. Yaralanan kabin memurunun hızlı bir şekilde iyileşmesi beklenirken, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gereken tüm önlemlerin alınması gerekiyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal