THY Atakta! Rota Sayısını 327'e Çıkarttı

Küresel çapta gelişen koronavirüs salgınına rağmen yatırımlarına devam eden Türk Hava yolları, eylül ayında günlük uçuş sayısını 1.200'e çıkartarak Avrupa'nın en fazla uçuş yapan ikinci havayolu oldu.

03.10.2021-09:43 - (Son Güncelleme: 03.10.2021-09:43) THY Atakta! Rota Sayısını 327'e Çıkarttı

Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs salgını bütün sektörlerde olumsuz olarak etkisini göstermeye devam ederken havacılık sektörünü de sekteğe uğrattı. 2021 yılı toparlanma yılı olarak ilan edilirken hala pandemini izleri yok olmuş değil. Havayolu şirketlerinin ayakta kalmasının en büyük sebeplerinden biri verilen destekler. Dünya genelinde 10 bine yakın uçak uçuş için beklerken Türk Hava Yolları eylül ayı içerisinde günlük uçuş sayısını 1.200'e çıkarttı. Böylelikle Avrupa'nın en çok uçan ikinci havayolu olmayı başardı.

Pandemi döneminde Avrupa ülkelerine uçuşlar sınırlanırken, Amerika ise Türkiye'den yolcuların en çok tercih ettiği destinasyonlardan biri haline geldi.

TÜRK HAVA YOLLARI ATAKTA

Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı olan  Türk Hava Yolları bu kritik dönemde Amerika atağına başladı. Dünya havacılık tarihinin en parlak yıllarından biri olarak gösterilen 2019 yılında Amerika Kıtası'na haftalık 102 sefer yapan şirket, bu kritik dönemde haftalık uçuş sayısını 139'a çıkarttı. THY, geçtiğimiz günlerde Amerika kıtasındaki uçuş noktalarına Teksas eyaletinin 3'üncü büyük şehri olan Dallas'ı da ekleyerek, kıtadaki destinasyon sayısını 22'ye, dünya çapındaki toplam rota sayısını ise 327'ye çıkardı.

Dallas'ta bulunan Fort Worth Havalimanı'nda ilk uçuş için düzenlenen törene AK Parti Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, THY Satış Başkanı Kerem Sarp, Pazarlama Başkan vekili Ali Arif Gezmişoğlu ve havalimanı yetkilileri yer aldı.

THY'NİN UÇUŞLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 80'E ÇIKTI

Türk Hava Yolları şirketinin Basın Müşaviri Yahya Üstün, ağustos ayında Amerika uçuşlarında doluluk oranının yüzde 80'e yükseldiğini belirtti. Türk Hava Yolları'nın 2021 yılında Amerika'da uçuş frekansını artırdığı şehirlerin başında Chicago'nun geldiğini aktaran Üstün, "2019'da şehre haftada 7 uçuş yapılıyordu. Bu yıl haftalık sefer sayısı 12'ye çıktı. San Francisco, Los Angeles ve Miami uçuş sayısının arttığı diğer şehirler olarak dikkat çekiyor'' diye konuştu.

YENİ UÇUŞ NOKTALARI BELİRLENDİ

Üstün, koronavirüs pandemisinin en yoğun döneminde dahi neredeyse ara verilmeden yapılan Amerika uçuşlarına Türk Hava Yolları'nın yeni hatlarla yoğunlaşmaya devam edeceğini aktarırken Amerika kıtasında yeni uçuş noktalarını Denver ve Seattle olarak belirlediklerini ifade etti.

DALLAS AMERİKA'DAKİ 11. UÇUŞ NOKTASI

Yakın zamanda açtığı Newark destinasyonunu ardından Dallas ile ABD'deki 11'inci destinasyonunu faaliyete geçiren THY'nin Houston'un ardından Dallas ile Texas'taki ikinci bir önemli noktaya operasyonlarının başlamış olduğunun altını çizen Üstün, ''Silikon Tepeleri ile Silikon Vadisi'nin alternatifi haline gelen Austin ile beraber çekici yatırım olanakları ile teknoloji alanında son yıllarda güçlü bir alternatif haline gelen Texas eyaleti havacılık ve uzay sektöründe de Lockheed Martin, SpaceX ve Blue Origin gibi devlerin tesisleri yanında NASA'nın Görev Kontrol Merkezi'ni barındıran ünlü Johnson Uzay Merkezi'ne ev sahipliği yapıyor. Dallas şehir limitleri içinde 9 adet Fortune 500 şirketini barındırırken Dallas- Fort Worth bölgesinde ise bu sayı 22'ye yükseliyor. Dallas, 41 adet üniversite ve yüksekokula ev sahipliği yapıyor.'' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal