03.01.2024-11:49 (Son Güncelleme:03.01.2024-11:49)


1



2

Dünya karanlığa gömülecek

Dünya karanlığa gömülecek

Simpsonların bir bölümde geçen sahnede yeni yılda gerçekleşecek bir elektrik kesintisine işaret etti. The Simpson’lar dizisindeki elektrik kesintisi sahnesi, sadece bir tahmin değil, aynı zamanda bir uyarı olarak da görülüyor.



3

İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden'da, geçtiğimiz günlerde elektrik kesintileri veya dijital iletişimin kesilmesine karşılık vatandaşları hazırlıklı olmaları yönünde uyarması akıllara simpsonların tahminini getirdi. Gelecekte yaşanabilecek şebeke çöküntülerine karşı uyarıda bulunan Dowden vatandaşlara pilli telsiz, meşale, mum ve ilk yardım çantaları stoklamaları yönünde çağrı yapması sosyal medyada tedirginliğe neden oldu.



4

Bazı araştırmacılar ise bu durumu 100 yılda bir meydana gelen güneş fırtınası şeklinde yorumluyor. Güneş fırtınası, dünya genelinde elektrik kesintilerine sebep olabilecek güçte bir doğa olayıdır. Araştırmalar, bu fırtınaların dünya üzerindeki elektronik cihazları ciddi şekilde etkileyebileceğini gösteriyor. Öyle ki, telefonlarımızdan tabletlerimize, bilgisayarlarımızdan saatlerimize kadar günlük yaşamda kullandığımız birçok cihaz, bu fırtınaların etkisine maruz kalabilir.



5

2024’te Maymun Virüsü mü yaşanacak?

2024’te Maymun Virüsü mü yaşanacak?

Simpsons 2024 yılı için maymun virüsü olacağına dikkat çekiyor. Dizinin önceden yayınlanan bölümlerinde Homer Simpson’ın evinde maymun beslemeye başladığı ve bu maymundan bir virüse yakalandığı görülmektedir.



6

Din pazarlaması

Din pazarlaması

Yaşanan bu zulüm sonrası sosyal medyada en çok konuşulan dizilerden biri olan Simpsonlarda Mescid-i Aksa'da yapılan tek din pazarlaması pes dedirtti.



7

Her bölümü mesajlar içeren Simpsonların 2020 yılında yayınlanan bir bölümde dizinin ana karakterleri arasında yer alan Homer Simpson, Kudus-Mescidi Aksa içindeki Kubbetü’s Sahra’da Peygamber efendimizin miraca yükseldiği Hacer-i Muallak taşı üzerinde 3 dine inanan halka açıklama yaptığı ortaya çıktı.



8

"HRİSMÜSYAHUDİ"

"HRİSMÜSYAHUDİ"

Kendine Mesih diyerek bir din pazarlığı yapan Homer uydurma dini "Barış ve tavuk" sloganıyla tanıttığı anlar herkesi şoke etti. Homer Simpson sözleri şu şekilde; "Hristiyanları, Müslümanları ve tüm Yahudileri birleştireceğim. Artık bundan sonra 'Chrismujews' olarak bilineceksiniz. Çünkü sonuçta tüm dinler aynı değil mi? Bize ne yiyeceğimizi ne zaman dua edeceğimizi, insan denen bu çamur parçasıyla bir şekilde kendini ilani olana benzeyebilecek şekilde şekillendireceğini söylerler. Ama kalbimizde nefret varsa bu lütfu asla elde edemeyiz. Öyleyse ortak yönlerimizi kutlayalım. Bazılarımız domuz eti yemiyoruz. Bazılarımız kabuklu deniz ürünleri yemiyoruz. Ama hepimiz tavuk yiyebiliriz. Öyleyse hep beraber söyleyelim: Tavuk ve barış!



9

1994'te akıllı telefon öngörüsü..

1994'te akıllı telefon öngörüsü..

Akıllı telefonlar henüz icat edilmemişken, The Simpsons'ın 1994 yılında yayınlanan Lisa on Ice bölümünde dokunmatik telefon görülüyor. Logo da ise şu an günümüz teknolojilerini kasıp kavuran apple şirketinin 'elma' şekli var.



10

18 sene öncesinden..

18 sene öncesinden..

1995 yılında yayınlanan 6. sezon 5. bölümde ise akıllı saat görülüyor. İlk akıllı saat üretildiğinde 2013 yılında olduğumuzu düşünürsek, Simpsons bu teknolojiyi 18 yıl öncesinden tahmin edebilmiş...



11

The Simpsons'ta yeni bir sahne tüm gözleri üzerine çekti. 35. sezonunun "Susuzluk Tuzağı: Bir Kurumsal Aşk Hikayesi" başlıklı dördüncü bölümünde yaşananlar gündem oldu.



12

Gündemdeki bölüm, Silikon Vadisi'ndeki 'başarana kadar numara yap' felsefesini temsil eden ve Elizabeth Banks tarafından seslendirilen Persephone adlı üniversite terk genç bir CEO hakkında büyük bir parodi belgeseli oldu. Persephone karakteri, Bay Burns'ün son derece iddialı ve belirsiz bir rüya projesi olan tuzlu suyu içme suyuna çevirme hedefine ulaşmak için finansal destek sağlamasını ister.Bay Burns, hayatının büyük bir kısmını onun Yaşam Botu şirketine adar ve en zengin arkadaşlarını da yatırım yapmaları için getirir. Çift evlenerek 'yeni güçlü çift' olurlar. Dolandırıcılıkla suçlanan bu kadın, Bay Burns'ü kendi çıkarları doğrultusunda manipüle etmeyi başarır. Bölümün bir noktasında, Bay Burns Persephone'a doğum günü için küçük ve özel bir şey veriyor.



13

Bay Burns "Twitter hediye kartı mı?" diye soran Persephone'a "Hayır, sana Twitter'ı aldım, tüm şirketi!" diye yanıt veriyor.Dizinin izleyenleri şirketin eski sahibinin Elon Musk olduğundan olduğuna dikkat çekiyor.



14



15

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleşen patlamanın ardından, Simpsonlar'ın eski bir bölümü sosyal medyada konuşuldu.



16

Çizgi filmin 1997 yılında yayınlanan bir bölümünde Lisa'nın elindeki derginin kapağında 9 -11 yazdığı düşünülüyor. Ayrıca 11'i ikiz kulelerin oluşturması da 11 eylül saldırıları hakkındaki komplo teorilerini güçlendiriyor.



17

izide geçip yakın zamanda gerçek olan başka bir şey ise Walt Disney'in 20th Century Fox'u satın alması. Dizinin 8 Kasım 1998'de yayınlanan bölümünde 20th Century Fox tabelasının altında 'Walt Disney Co'nun bir bölümü' yazısı görülüyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com