The Economist’ten 14 Mayıs seçimi analizi: Erdoğan’ın yeniden seçileceğini öngörüyoruz

14 Mayıs’taki seçimlerine yönelik The Economist dergisinde dikkat çeken bir analiz yer aldı. Başkan Erdoğan’ın kamuoyundaki profilinin güçlü oluşuna değinilen, "Erdoğan'ın yeniden seçileceğini öngörüyoruz" ifadesine yer verildi.

05.04.2023-10:40 - (Son Güncelleme: 05.04.2023-16:51)

Londra merkezli dergi Te Economist dergisinin araştırma ve analiz bölümü Economist insteligence Unit (EIU), Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimi Erdoğan’ın kazanmasını öngördüklerini ifade etti.

Akşam’da yer alan habere göre analizde "Erdoğan ve kabinesinin deprem bölgesinde 7/24 gösterdiği çaba, atılan temeller; ekonomide emekliler başta olmak üzere açıklanan reformlar, Kılıçdaroğlu'nun gafları, Millet İttifakı'nın dağınık görüntü vermesi, Muharrem İnce'yle girilen soğuk savaş gibi sebepler, kararsız seçmenlerin Cumhur İttifakı'na yönelmesini sağladı. Bu son anket sonuçlarına da yansıdı." İfadelerine yer verildi.

Erdoğan'ın kazanmasını öngörüyorlar

Londra merkezli The Economist’in araştırma ve analiz bölümü olan Economist Araştırma Birimi (EIU) 14 Mayıs’taki seçimlere dair bir değerlendirmelerde yaptı.

Economist Intelligence Unit'in (Economist Araştırma Birimi) kıdemli araştırmacıları Agathe Demarais ve Adeline VanHoutte, "Yarışın mevcut cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında olduğuna şüphe yok" değerlendirmesinde bulundu.

'Erdoğan'ın yeniden seçileceğini öngörüyoruz'

Başkan Erdoğan'ın kamuoyundaki profilinin güçlü oluşuna ve medya üzerindeki egemenliğine değinilen analizde, "Erdoğan seçim yaklaştıkça maaş artışı ve düşük kredi faizi gibi bir dizi somut adımlar atarak 'seçim ekonomisi' taktiğini kullanıyor. EIU, muhafazakar seçmenlerin çoğunun desteğini elinde tutan Erdoğan'ın yeniden seçileceğini öngörüyor" denildi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal