The Cellar film konusu ve oyuncuları

Bu hafta hangi filmi izlesem diye düşünenler için harika bir film tavsiyesinde bulunuyoruz. The Cellar filmi konusu ve oyuncularını yorumladığımız haberimizi okuyarak film hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz...

21.05.2022-14:22 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-14:22) The Cellar film konusu ve oyuncuları

The Cellar filminin konusu, yorumlaması, eleştirisi, yönetmeni, senaristi ve oyuncuları gibi bir çok konuya değindiğimiz haberimizi okuyarak film hakkında geniş bilgiye sahip olabilirsiniz. İşte detaylar...

The Cellar filmi incelemesi

Hem yazar hem de yönetmen olan Brendan Muldowney 2017 yılında piyasaya Pilgrimage filmi ile çok ses getiren bir giriş yapmıştı. Farklı bir konsept ve düşük bütçeyle o zamanda damga vuran yönetmen 5 yıl aradan sonra filmografisi dışındaki projelerden farklı olarak kroku ve gerilimi odağına aldığı filmini seyircinin beğenisine sunuyor.

Keiara ve Brian adındaki evli çiftimiz evliliklerine yeni bir adım olması için kendilerine büyük bir ev satın alırlar. Senelerdir bulundukları iş sektöründen dolayı ev onlar için alışılmış olsa da bu durum evin çocukları için aynı değildir. Evin genç delikanlısı Steve bu yeni girişimden ilk başlarda memnunken evin ablası Ellie bu beklenmedik heyecana pek sıcak bakmamaktadır. Çevresinden arkadaşlarından uzaklaşıp bu yeni eve giren genç kız ilk günden kardeşiyle evde yalnız kalmak zorunda kalırlar.

The Cellar filminin yorumu

Filmin gerilime giriş yaptığı anlar iki kardeşin evde tek kalması ve elektriklerin kesilmesiyle başlıyor. Şalteri kontrol etmek için alt kata inen genç kızın kaybolması gizemli kısmı bizlere sunuyor. Günle hatta haftalar geçmesine rağmen evin kızı bulunamıyor. Anne Keira da alt katta denk geldiği formülleri ve matematiksel terimleri bir bilimciye (Remy) gösterip ondan yarım istiyor.

Bu tür yeni başlangıçlar korku filmleri için genelde hayal kırıklığıyla sonuçlanır. Bu filmde de evliliklerine yeni bir boyut kazandırmak isteyen çiftimiz aldıkları evden beklemedikleri şeylerle karşılaşacaklar. Birdenbire ortaya çıkan yok oluş temasıyla beraber evin geçmişi ve hikayesi de merak edilmeye başlanacaktır. Gerilim ve gizemi monoton olmadan anlatmasına rağmen yaşanan her olayla rutiniyle ve ezberlediğimiz korku filmleri öyküsünü kullanan The Cellar hayal kırıklığı yaratan finali ile sonuçlanıyor.

IMDb: 5,3

Oyuncu kadrosu ve diğer karakterler

Elisha Cuthbert – Keira

Eoin Macken – Brian

Dylan Fitzmaurice Brady – Steve

Abby Fitz – Ellie

Aaron Monaghan – Remy

Michael-David McKernan

Tara Lee

Seán Doyle

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal