TGRT ve İhlas Holding neden gündemde? Rasim Kaan Aytoğu görevi bırakacak mı, istifa etti mi? Rasim Kaan Aytoğu kasedi doğru mu, İhlas Holding görevi ne?

Son günlerde sosyal medyanın gündeminden düşmeyen isimlerden biri Rasim Aytoğu oldu. Peki, Rasim Kaan Aytoğu kimdir? Rasim Aytoğu neden gündem oldu? Aytoğu hakkında hangi iddialar ortaya atıldı? İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

27.06.2022-13:45 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-13:45) TGRT ve İhlas Holding neden gündemde? Rasim Kaan Aytoğu görevi bırakacak mı, istifa etti mi? Rasim Kaan Aytoğu kasedi doğru mu, İhlas Holding görevi ne?

Son günlerin en büyük gündem konusu olan Rasim Kaan Aytoğu'nun kim olduğu, neden gündemde olduğu merak ediliyor. Peki Rasim Aytoğu kim? Nerede görev yapıyor? Neden gündeme geldi? İşte konuya ilişkin detaylar...

Rasim Kaan Aytoğu kimdir?

Rasim Aytoğu 1961 senesinde İzmir Karşıyaka'da dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi'nde alan Aytoğu 1982 senesinde ABD'de bulunan University of Illinois Endüstri Mühendisliği bölümünü tamamlamıştır. Bunun yanı sıra Endüstri Yüksek Mühendisliği’nden şeref listesinde mezun olmuştur.

1988 yılında Başbakanlığın gönderdiği ABD İşletme Yönetimi Programına katılmıştır.

1989 senesinde Devlet Palnlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nın kararı ile Birleşik Krallık Kamu İdaresi Enstitüsü’ne gitmiştir. Burada Kamu Yönetimi ve Uluslararası Finansman Programı'nı tamamlamıştır.

Finans doktorasını yapmak için ise Pacific Western Universitesi’e katılmış ve 1994 senesinde buradan mezun olmuştur.

Eğitim hayatını tamamladıktan sonra T. C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nda Planlama Uzmanı olarak çalışmış bunun yanı sıra Güneydoğu Anadolu Projesinde (GAP) Direktörlük ve T. C. Gazi Üniversitesinde Fen Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır.

Tüm bunların yanı sıra İstanbul Altın Rafinerisi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı, İstanbul Altın Borsası Kurucu Genel Sekreterliği, T.C. Başbakanlık Başbakan Başmüşavirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığı, İSTAÇ, İSTON, BELTUR, İGDAS, KÜLTÜR A.Ş. şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştur.

Dubai'de bulunan Tanmiyat Yatırım Holding Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmaktadır.

Bu görevlerinin yanı sıra Cidde Şehri Kentsel Gelişim Yatırım Holding'in Finansman Grup Başkanlığını ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmıştır. Ayrıca Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Üyesi, Kiler Holding Şirketler Grubu’nda Finansman Grup Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştur.

Son olarak ise AKP İzmir milletvekili adayı olmuştur.

İş kariyeri

1988 - 1989 yılları arasında Planlama Uzmanı olarak görev yapmıştır. (Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı)

1990 - 1993 yılları arasında Direktör görevinde bulunmuştur. (Güneydoğu Anadolu Projesi)

1994 - 1996 yılları arasında Öğretim Üyesi olarak çalışmıştır. (Gazi Üniversitesi)

1996 - 1998 yılları arasında Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı görevinde yer almıştır. (İstanbul Altın Rafinerisi)

1995 - 1999 yılları arasında Kurucu Genel Sekreteri görevini üstlenmiştir. (İstanbul Altın Borsası)

1997 - 1998 yılları arasında Başbakan Başmüşaviri görevinde bulunmuştur. (T.C. Başbakanlık)

2002 - 2003 yılları arasında İştirakler Daire Başkanı görevinde yer almıştır. (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)

2004 - 2005 yılları arasında CEO olarak çalışmıştır. (Global Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ve Müşavirlik Şirketi)

2005 - 2010 yılları arasında İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer almıştır. (Tanmiyat Yatırım Holding Grubu–Dubai)

2010 - 2012 yılları arasında Finansman Grup Başkanı (CFO) ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmıştır. (Cidde Şehri Kentsel Gelişim Yatırım Holding)

Hakkındaki iddialar

Cem Küçük ve Sedat Peker arasında süren gerginlik sosyal medyaya düşen bir video ile daha da arttı. Sosyal medyada yayılan bu videoda eşcinsel seks görüntüleri görenleri şaşkına çevirdi. Videoda yer alan kişilerin ise Cem Küçük ve patronu İHLAS Holding CEO’SU Rasim Kaan Aytoğu olduğu iddiaları öne sürüldü.

Rasim Aytoğu kimdir

Görevinden istifa mı etti?

Videoyu görenler Rasim Aytoğu'ya ve yanındakilere tepki gösterirken Aytoğu'nun görevinden istifa edip etmediği konusu araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken İhlas Holding'in internet sitesinde yer alan yönetim kurulu ve yönetim listelerine ulaşılamıyor.

Sosyal medyada gündem olan bu videonun içerisindekinin her ne kadar İhlas Holding CEO'su olduğu iddia edilse de holding yöneticileri arasında herhangi bir isim geçmiyor.

Rasim Aytoğu ne iş yapıyor?

Oldukça geniş bir eğitim hayatı süren Prof. Dr. Rasim Aytoğu şu zamana kadar farklı birçok görevde bulunmuştur.

- 1994'den 1996'ya kadar Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Öğretim Üyesi,

- 1996'dan 1998'e kadar İstanbul Altın Rafinerisi'nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı,

- 1995'den 1999'a kadar İstanbul Altın Borsası'nda Kurucu Genel Sekreter,

- 1997'den 1998'e kadar T.C. Başbakanlık, Başbakan Başmüşaviri,

- 2002'de 2003'e kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı, İSTAÇ, İSTON, BELTUR, İGDAS, KÜLTÜR A.Ş. şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Yönetim Kurulu Üyesi,

- 2004'ten 2005'e kadar İstanbul'da Global Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ve Müşavirlik Şirketi'nin CEO'su

- 2005'ten 2010'a kadar Dubai'de yer alan Tanmiyat Yatırım Holding Grubu'nun İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi,

- 2010'dan 2012'ye kadar Cidde Şehri Kentsel Gelişim Yatırım Holding'te Finansman Grup Başkanı (CFO) ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde yer almıştır.

Tüm bunların yanı sıra Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Üyesi, Kiler Holding Şirketler Grubu’nda da Finansman Grup Başkanlığı görevlerinde de yer almıştır. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal