TFF'nin yeni başkan adayı kim? Yeni TFF başkanı kim olacak? Hüseyin Yangın TFF başkanlığına aday oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine son anlarda adaylığını açıklayan Hüseyin Yangın, aday olmak için son ana kadar Servet Yardımcı’yı beklediğini söyledi. TFF’nin yeni başkanı kim olacak?

10.06.2022-09:12 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-09:12) TFF'nin yeni başkan adayı kim? Yeni TFF başkanı kim olacak? Hüseyin Yangın TFF başkanlığına aday oldu!

Türk futbolunun gündemini uzunca bir süredir bir hayli meşgul eden Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçiminde flaş bir gelişme yaşandı.

Seçim öncesi sürpriz açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu’na başkan adaylığını açıklayan Mehmet Büyükekşi’nin başkanlık seçimine tek aday olarak girmesine kesin gözüyle bakılırken, yaşanan flaş gelişmeyle birlikte, Hüseyin Yangın, yaptığı son dakika başvurusuyla aday olacağını açıkladı.

Pazarspor eski başkanıydı...

16 Haziran’da Ankara’da gerçekleştirilecek olan Genel Kurul öncesinde, Türkiye Futbol Federasyonu’na dilekçesini veren Pazarspor Kulübü eski Başkanı Hüseyin Yangın’ın aldığı karar büyük ses getirdi.

Hüseyin Yangın'dan adaylık açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu’na adaylığını açıklayan Hüseyin Yangın, adaylığını açıklamasının ardından Demirören Haber Ajansı’na yapmış olduğu açıklamalarla gündeme geldi. Hüseyin Yangın, yaptığı açıklamalarda ; 

‘ Servet Yardımcı'nın adaylığını açıklamasını bekledim. Ancak aday olmayacağını öğrendiğimde zaten dilekçem hazır bekliyordu, göreve talip oldum. 16.40'ta TFF'ye adaylık dilekçemi teslim ettim. İkinci bir aday olarak futbol ailesinin karşısına alternatif olarak çıktım. Bilgim ve geçmişimle bu işin üstesinden gelebileceğimi ve futbolu başka seviyeye getirebileceğimi düşünüyorum.  Göreve gelecek başkanın süresi 1 yıl ve ben bu göreve hazırım. Şimdi imzaları toplamaya başlayacağım. Mehmet Büyükekşi kendisini tek aday olarak lanse edip imza topladı ama bu iş bugün 17.00'de sona erecekti. Ben de Servet Beyi bekleyerek başkanlığa o şekilde talip oldum. TFF'ye gittiğimde Servet Bey ile de görüştüm, adaylığımdan dolayı tebrik etti.  Seçim gününe kadar 62 ıslak imza toplayarak hazirana teslim edeceğim. Süper Lig'den başkanlarla görüşmelerim oluyor.  Ayrıca 2'nci ve 3'üncü Lig Kulüpler Birliği'nin de kurucu başkanıyım. ‘ ifadelerini kullandı.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal