TFF’den yabancı kuralı açıklaması: Değiştirmeyi düşünmüyoruz

Son zamanlarda yeniden tartışma konusu olan 8+3 yabancı kuralı hakkında TFF’den bir açıklama geldi. Başkan Mehmet Büyükekşi, yabancı kuralı konusunda herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyledi. Detaylar haberimizde...

13.09.2022-16:40 - (Son Güncelleme: 13.09.2022-16:40) TFF’den yabancı kuralı açıklaması: Değiştirmeyi düşünmüyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, son zamanlarda değişeceği iddia edilen 8+3 yabancı kuralı hakkında önemli bir açıklama yaptı. Yabancı kuralının yeniden değişeceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Başkan Mehmet Büyükekşi, yabancı kuralı konusunda herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyledi. 

TFF’den yabancı kuralı açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta karşılaşmalarının geride kalmasıyla beraber kulislerde yabancı kuralının değişeceğine dair söylentiler konuşulmaya başlanmıştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise konuya açıklık getirdi. 

Habertürk'e konuşan Büyükekşi, kuralı değiştirmeyi düşünmediklerini ifade etti. Büyükekşi, "Yabancı kuralı bu sezon 8+3 şeklinde devam edecek. Kulüplerin bir talebi olmadı. Zaten biz de değiştirmeyi düşünmüyoruz" açıklamasını yaptı.

TFF yabancı kuralı

8+3 yabancı kuralı nedir?

TFF’de 8+3 yabancı kuralı hakkında yer alan bilgiler şu şekilde:

’’Kulüpler bu sezon A takım listesinde 21 yabancı tescil ettirebilecek ve 21 kişilik maç kadrosunda en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurabilecek. Maç kadrosunda yer alan 14 oyuncudan en fazla 8 tanesi aynı anda sahada yer alabilecek. Bu oyuncuların en az 4’ünün 1998 yılından sonra doğması gerekiyor.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal