TFF, Süper Lig'in ardından Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig maçlarında da deplasman seyirci yasağını kaldırdığını duyurdu!

TFF'den son yapılan açıklamada, '2022-2023 Futbol Sezonunda Süper Lig 'in ardından Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakalarında da deplasman seyircisi yasağı kaldırılmıştır.' ifadelerine yer verildi.

07.07.2022-12:11 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-12:25)

TFF'den flaş kararlar gelmeye devam ediyor. Yakın zamanda Süper Lig'deki deplasman yasağının kaldırılması büyük ses getirmişti. Bu kararın ardından Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kritik bir karar daha gelmiş oldu. Türkiye Futbol Federasyonu diğer liglerde de deplasman yasağının kaldırılmasına onay verdi.

Konuyla ilgili duyuru yaptılar

TFF Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında yapılan açıklamada, ' 2022-2023 Futbol Sezonunda, Süper Lig'in ardından Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakalarında da deplasman seyircisi yasağı kaldırılmıştır. Bu kararla birlikte, üç ligde de ev sahibi kulüplerin, misafir takımın yazılı onayı ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulu'nun uygun bulması halinde, en fazla %10 olan misafir takım seyirci kapasitesi %30'a yükseltilmiştir.'


'Ev sahibi kulüplerin, stadyum oturma kapasitesinin en az %5'i oranında misafir takım seyircileri için yer ayırma zorunluluğu devam edecektir. Buna ilaveten, her üç ligde de kulüplerin anlaşması ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulları'nın onayıyla, misafir takım tribünleri, ev sahibi kulüpler tarafından kullanılabilecektir. Düzenlemenin detayları Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig statülerinde ilan edilecektir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.' ifadelerine yer verildi.

Yaşananlar gündem oldu

TFF'den yapılan açıklama gerek futbol kulüpleri gerek taraftarlar tarafından oldukça ilgi çekti. Bu anlamda yaşanan gelişmeler Türk futbolunda gündeme oturmuş durumda. Gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal