TFF Başkanı Büyükekşi’den VAR açıklaması: Olmasaydı maçlarda çok hata olurdu

Son maçlarda yaşanan pozisyonlar sebebiyle tartışılan VAR sisteminin kaldırılacağı iddia ediliyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den ise söz konusu iddialar hakkında açıklama geldi. Büyükekşi VAR sistemiyle ilgili olarak ‘’Olmasaydı maçlarda çok hata olurdu’’ dedi. Detaylar haberimizde...

10.10.2022-13:14 - (Son Güncelleme: 10.10.2022-13:14) TFF Başkanı Büyükekşi’den VAR açıklaması: Olmasaydı maçlarda çok hata olurdu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile sportradar arasında bir anlaşma imzalandı. Anlaşma töreninde son zamanların tartışılan konusu olan VAR sistemi hakkında bazı açıklamalar yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR sisteminin kaldırılacağı iddialarına yanıt verdi. Başkan Büyükekşi sistemin büyük faydaları olduğunu söyleyerek, ‘’Olmasaydı maçlarda çok hata olurdu’’ dedi.

Futbolumuzu elit seviyeye getirmek istiyoruz

Sportradar ile yapılan anlaşma töreninde konuşan Başkan Büyükekşi, "Yaklaşık 4 ay önce göreve geldi. Futbolumuzu bulunduğumuz konumdan elit seviyeye çıkarmak için çalışmaya başladık. Projelerimizden birisini de bugün hayata geçireceğiz. TFF 2. Lig ve 3. Lig için iki önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Bu liglerde bulunan 92 kulübün gelirini 5 yıllığına artıracak bir yayın anlaşması imzaladık." dedi.

Anlaşmanın detayları konusuna da değinen Büyükekşi, "Sportradar ile yaptığımız anlaşma ile birlikte şeffaflık teknolojisi bundan sonra TFF 2. Lig ve 3. Lig'de de devreye sokulacak. Bu liglerde olağan dışı bahisler olursa, bize bildirilecek. Bu liglerimiz çok daha güvenli hale gelecek. Bu zamana kadar yayın haklarında yapılan girişimler başarısız olmuştu. Anlaşmanın Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Büyükekşi VAR

Hedefimiz grupta ilk 2 sırada yer almak

A Milli Futbol Takımının EURO 2024 eleme grubu kurasını değerlendiren Büyükekşi, "Önümüzdeki Mart ayında maçlar başlayacak. İlk maçımız Ermenistan'la olacak. Diğer gruplara baktığımızda Milli Takımımızın grubu avantajlı görünüyor. Hedefimiz bu grupta ilk 2 içerisinde olup Almanya'da ülkemizi temsil edebilmek. Almanya aynı zamanda Türkiye dışında en çok Türk'ün olduğu yer. Dün de Ampute Milli Takımımız Dünya Şampiyonu oldu." dedi.

Büyükekşi sözlerinin devamında ise  "Eğer biz birlik beraberlik içerisinde olursak; dünyada başaramayacağımız hiçbir şey yok. Kasım ayında iki tane hazırlık maçı yapacağız. Bu iki takım 2. torbadan kuraya girmişlerdi. İkisi de oldukça iddialı takımlar." açıklamasında bulundu.

Olmasaydı maçlarda çok hata olurdu

Son karşılaşmalarda yaşanan hakem hataları sonucunda tartışılmaya başlanan VAR sistemi konusunda da konuşan Büyükekşi,  "Bu yıl ilk kez 1. Lig'de de VAR sistemini kullanıyoruz. Bu sistem hakkında talepler için bir iki kulübe değil, bütün kulüplerin taleplerine bakmamız lazım. Bu sistem olmasaydı, penaltılar ve ofsaytlar da birçok hata yapılırdı." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal