TFF açıkladı: Fenerbahçe’nin ve Trabzonspor’un oyuncularının cezaları kesinleşti!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında yaşanan olaylı maçın ardından cezaları belirledi.

03.04.2024-16:02 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-16:31) TFF açıkladı: Fenerbahçe’nin ve Trabzonspor’un oyuncularının cezaları kesinleşti!

PFDK'nın kararına göre, Trabzonspor'a iç sahada oynayacağı 6 maçı seyircisiz oynama cezası verildi. Ayrıca, Fenerbahçe'den Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a birer maç men cezası uygulandı. Ancak Fenerbahçe'nin Osayi-Samuel isimli oyuncusu ceza almadı.

Olaylı maçın ardından yapılan disiplin incelemesi sonucunda alınan bu kararlar, kulüplerin saha içindeki ve tribünlerdeki davranışlarının ciddiyetle ele alındığını gösteriyor. Kararlar, spor camiasında fair-play ve disiplinin korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki maçta yaşanan olaylar sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından alınan kararlar açıklandı.


6 maç seyircisizlik  ve 3 milyon lira ceza kesildi

Trabzonspor'a, taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 6 maç sahasında seyircisiz oynama cezası ve 3 milyon lira para cezası verildi. Bu cezalar, kulübün gelecek maçlarında taraftar desteğinden yoksun kalacağı ve maddi anlamda da ciddi bir yaptırımla karşı karşıya olduğu anlamına geliyor.

Fenerbahçe'den Jayden Quinn Oosterwolde'ye rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareket ve rakip takım taraftarlarıyla kavga ettiği gerekçesiyle bir maçtan men ve 52 bin lira para cezası verildi. İrfan Can Eğribayat'a ise aynı sebeplerle bir maçtan men ve 13 bin lira para cezası uygulandı.

Trabzonspor Antrenörü Egemen Korkmaz'a rakip takım sporcusuyla yaşanan kavga eylemi nedeniyle bir resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 13 bin lira para cezası verildi. 

Fenerbahçe'nin oyuncusu Bright Osayi-Samuel'e ise ceza tayinine yer olmadığına hükmedildi. Bu kararlar, kulüplerin ve futbolcuların saha içinde ve tribünlerde sportmenlik kurallarına uygun davranması için alınan önlemler arasında yer alıyor.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal