Tesla Otomatik Pilotu, Bayrağı Trafik Işığı İle Karıştırdı

Tesla Model 3 aracının otomatik pilotu, bir benzin istasyonunun bayrağı üzerindeki kırmızı yazıları, trafik ışığı sandı. Bu durum otopilotların trafiğe henüz hazır olmadığını gösterdi.

28.10.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-09:24) Tesla Otomatik Pilotu, Bayrağı Trafik Işığı İle Karıştırdı

Son yıllarda Tesla ile birlikte elektrikli araçlar oldukça popüler olduğu gibi otonom araçlar da hemen hemen tüm büyük markalar tarafından test ediliyor. Ancak her ne kadar temel düzeyde iş görse de otopilotlar, hala istenilen seviyede değil. Bu yüzden Tesla’nın otomatik pilot özelliği sadece kısıtlı bir kullanıcı için beta denemeye alındı.

HARFLERİ TRAFİK IŞIĞI SANDI

Geçtiğimiz günlerde bir Tesla Model 3 sürücüsü, otopilotla ilgili ilginç bir deneyimini video kaydına alarak paylaştı. Aracının otopilotu bir benzin istasyonunun bayrağındaki kırmızıya yakın harfleri trafik ışığı sandı. Harflerin yuvarlak hatlara yakın olması da buna etkili oldu. Üstelik rüzgarın da etkisiyle bu trafik ışığının sarıdan kırmızıya ve kırmızıdan sarıya geçtiğini algıladı.

Sürücünün artık tüm kontrolü tamamen araca bıraktığı Seviye 5 Otonom seviyesinde başa gelen bu olay, araç sahiplerinin kontrolü olmadan kontrolü bırakmanın hala tehlike olduğunu gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal