Tesadüfün böylesi: İskilip kalesinde bayrak dikmek için yapılan kazıda tarihi eser bulundu! Gören herkes şaşkına döndü

Çorum’da çok ilginç bir olay yaşandı. Bayrak direği dikmek için kazı çalışması yürüten ekipler, kazdıkları yerde tarihi sarnıç kalıntısı bulduklarını açıkladı.

07.04.2022-16:41 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-16:41) Tesadüfün böylesi: İskilip kalesinde bayrak dikmek için yapılan kazıda tarihi eser bulundu! Gören herkes şaşkına döndü

Ekiplerin kazı sırasında bulduğu sarnıcın Osmanlı zamanından kalma olduğu düşünülüyor.

İskilip ilçesinde belediye uyarınca, sarp kayaların altındaki, Osmanlı zamanın tarihinin yer aldığı İskilip Kalesi'ne büyük ölçekte Türk bayrağı dikmek amacıyla kepçeyle kazı çalışması yürütüldü.

İskilip kalesinde bayrak dikmek için yapılan kazıda tarihi eser bulundu! Gören herkes şaşkına döndü

10 metre derinlikte bulundu

Bunun üzerine olay yerinde çalışma yapan ekipler, kazı esnasında tarihi bir kalıntıya rastladı ve söz konusu çalışmalar askıya alındı. 10 metre derinlikte bulunan ve  içinde taş duvar gibi kalıntıların yel aldığı parçanın tarihi bir yapı olduğu ve sarnıç olarak saptandığı aktarıldı.

Söz konusu bulunan sarnıcın, Osmanlı dönemine ait olduğu düşünülürken, Müze Müdürlüğü ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanları olay yerinde bazı incelemeler yaptı.

Arkeolojik kazı yapılabilir

Su sarnıcı bulgularıyla alakalı müze görevlilerinin sunduğu rapor, Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne iletildi.

İskilip kalesinde bayrak dikmek için yapılan kazıda tarihi eser bulundu! Gören herkes şaşkına döndü

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, söz konusu olayın ardından kuruldan karar beklediklerini ve ona göre çalışmanın devam edip etmeyeceğini aktardı. Sülük, kurul kararına göre çukurda arkeolojik kazı çalışmalarına yer verip, ilçenin tarihi ve kültürel mirasına bir eserle daha katkı yapmayı amaçladıklarını ifade etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal