Terörist İsmail Nazlıkul'un Öldürülmesi PKK'yı Bitme Noktasına Getirdi

TSK ve MİT'in ortak düzenlediği operasyonda öldürülen 'Kasım Engin' kod adlı İsmail Nazlıkul'un öldürülmesi, bitme noktasına gelen PKK'yı iyice köşeye sıkıştırdı. 10 milyon lira ödülle aranan teröristin ölümü, PKK'ya vurulan 'en büyük ikinci darbe' olarak değerlendirildi.

11.06.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-11:37) Terörist İsmail Nazlıkul'un Öldürülmesi PKK'yı Bitme Noktasına Getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'terörü kaynağında kurutma' stratejisi son hız devam ederken, TSK ve MİT'in düzenlediği ortak operasyonlarla birlikte terör örgütü PKK bitme noktasına geldi. Özellikle son yapılan operasyonlardan birinde PKK'nın elebaşları arasında gösterilen ve 10 milyon lira ödülle aranan 'Kasım Engin' kod adlı İsmail Nazlıkul'un gizlenmek için kaçtığı Kandil'in iç bölgelerinde etkisiz hale getirilmesi PKK'nın biten gücünü eksilere indirdi. 

PKK'YA VURULAN EN BÜYÜK İKİNCİ DARBE

Kasım Engin kod adlı teröristin yerini, yerli ve milli SİHA araçları Türkiye'den yaklaşık olarak 150 kilometre uzakta tespit etti. Tespitten sonra ise F-16'lar 1 tonluk akıllı bombalarla hedeflenen alanı vurdu. PKK'ya vurulan bu darbe ise 'En büyük ikinci darbe' olarak nitelendirildi ve bu darbeyle PKK'nın bitme noktasına geldiği vurgulandı.

YURTİÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN BİRÇOK TERÖR EYLEMİNİN ARKASINDAKİ İSİM

1966 yılında doğan İsmail Nazlıkul, 1989 yılında Avrupa'dan PKK'ya katıldı. 1991 - 1994 yılları arasında Kahramanmaraş kırsalında faaliyet yürüten Nazlıkul'un, 1995 - 2005 yılları arasında yurtiçinde gerçekleştirilen birçok terör eyleminin arkasındaki isim olduğu tespit edildi.

ÖCALAN'IN EN YAKIN ADAMLARINDAN BİRİYDİ

Nazlıkul daha sonra 2006 - 2007 yıllarında Zap kampında teröristleri eğitti. 2009 yılında ise Irak/Gare’de 'HPG Basın İrtibat Merkezi' sorumluluğu yürüttü. 2012 yılında Kandil'e geçirilen terörist, PKK Merkez Komitesi üyeliğine getirildi. Mayıs 2020'de ise PKK Yürütme Komitesi üyesi ve PKK Merkez Komitesi üyesi olan Nazlıkul, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın en yakın adamlarından biri olarak da biliniyor. Nazlıkul ayrıca, örgüt içi infaz talimatlarını da yerine getirdiği için 'Apo'nun Celladı' olarak da biliniyordu.

Abdullah Öcalan - İsmail Nazlıkul

ÖRGÜT PANİK İÇİNDE! TEK BİR UÇUŞLA TESPİT EDİLİP YOK EDİLİYORLAR

Nazlıkul'un Türkiye sınırından 150 kilometre uzaklıkta bulunan örgütün ana karargahının bulunduğu bölgede tespit edilip vurulması ise PKK içinde büyük bir panik yarattı. İHA'lar yaptığı uçuşlarla sınır ötesinden kilometrelerce uzağa giderek teröristlerin yerini ve karargahlarını rahatlıkla tespit edebilirken, akıllı füzelerle bu yerler ve teröristler rahatlıkla yok ediliyor.

KARAYILAN'IN KONUŞMALARI KAYIT ALTINA ALINIYOR

Öte yandan terör örgütünün elebaşı Murat Karayılan'ın yakın çevresi ile yaptığı konuşmalar da ileri düzey elektronik istihbarat sistemleri tarafından kayıt altına alınıyor. Yapılan dinlemelerde, Karayılan'ın PKK Başkanlık ve Yürütme Konsey üyelerinden 18 üst düzey yöneticinin etkisiz hale getirildiğini kabul ettiği kayıtlara yansıdı. Karayılan'ın örgütün tepe yönetimine yönelik operasyonları da önlemek için yeni yöntemler bulunmasının istediği de belirtildi. Karayılan'ın bu isteğinden sonra örgütün tepe yöneticilerini Kandil’in derinliklerindeki Asos ve Pencevin alanlarına kaydırdığı tespit edildi.

SAKLANACAK YER KALMADI!

Yapılan teknik incelemelerle birlikte yönetimin saklanacağı yer kalmazken, yapılan son operasyonlarla birlikte örgütten kaçışların artacağı da aktarıldı. 

GÖZETLEME VASITALARI İLE TESPİT EDİLİP ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER

Milli Savunma Bakanlığı ise yapılan bir operasyonun ardından açıklamada bulundu ve "Azimliyiz, kararlıyız! Terör örgütü PKK’nın Irak kuzeyindeki inlerini yerle bir etmeye devam ediyoruz. Zap ve Haftanin bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 8 PKK’lı terörist daha ani hava harekatlarıyla etkisiz hale getirildi." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca bakanlık tarafından yapılan başka bir açıklamada da PKK’dan kaçan 2 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi. Türkiye'nin terör örgütüne karşı yurt içi ve yurt dışı operasyonları son sürat devam ediyor!

ODA TV YAZARININ KARDEŞİ

Ayrıca, PKK'nın sözde merkez komite üyesi İsmail Nazlıkul'un ODA TV internet sitesi Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul'un kardeşi olduğu da öne sürüldü.

CHP DETAYI

Öte yandan ODA TV yazarı Hüseyin Nazlıkul'un CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile yakın olduğu da biliniyor. Özkan bir dönem CHP'de danışmanlık görevi de yapmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal