Terör Yok Huzur Var! Böyle Ne Güzelmişsin Hakkari

Terörden temizlenen Çarçel Yaylası, 30 sene sonra ilk kez vatandaşların girişine açıldı.

15.07.2021-16:04 - (Son Güncelleme: 15.07.2021-16:04)

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin Irak sınırında bulunan ve defalarca saldırıları ile gündeme gelen Aktütün bölgesindeki Çarçel Yaylası, alçak terörden temizlendi.

Vatandaşların girişine açılan yaylaya, 30 sene sonra ilk kez girişler yapıldı.

Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile hem Kürtçe hem Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Başkan Yardımcısı Zeki Ercan, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Halis Kayran da vatandaşlara katıldı.


TERÖRDEN DOLAYI GİRİLMİYORDU

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, oldukça heyecanlı olduğunu ifade ederek duygularını şu şekilde ifade etti:

''Burası dedelerimizin, babalarımızın yıllarca yayla kültürü ile yaşadığı bölgedir. Tabii biz ilk defa geliyoruz ve huzurluyuz. Böyle bir fırsat verildiği için hükümetimize ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Bu bölge yıllardan beridir terörden dolayı girilmiyordu.


ÖZLENEN TABLOYA KAVUŞTUK

Son yılarda verilen mücadeleler sonucu bölgeye huzur geldi. İnsanlarımız artık gönüllerince eğlenebiliyor ve nefes alabiliyorlar. Çok güzel bir coğrafya, temmuzda olmamıza rağmen halen bahar mevsimi yaşanıyor. Biz yıllardan beridir özlenen tabloya kavuştuk.

BU ALANLARI KISA ZAMANDA DOĞA TURİZMİNE AÇACAĞIZ

Bugüne kadar güvenlikten dolayı fırsatımız olmadı. Ama bundan sonra hepimize büyük sorumluluk ve iş düşüyor. Burayı bizim mutlaka turizme açmamız lazım. Bölgede hiç kimsenin hiçbir yerde bulamayacağı güzellikle var. İnşallah bu alanları kısa zamanda doğa turizmine açacağız.'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal