Terör Örgütü Hizbullah’a Korona Darbesi

Ortadoğu’nun en kanlı terör örgütü olan Hizbullah’ın kurucularından İranlı terörist Ali Ekber Muhteşemi, yakalandığı koronavirüsten kurtulamayarak öldü.

08.06.2021-12:26 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-12:38) Terör Örgütü Hizbullah’a Korona Darbesi

İranlı terörist Ali Ekber Muhteşemi, yakalandığı koronavirüsten kurtulamayarak öldü. 

Hizbullah, PKK terör örgütü ile de ittifak halinde bulunuyor. Başta Suriye, Irak, Yemen Afganistan ve Pakistan olmak üzere bir çok islam ülkesinde terörist faaliyetlerde bulunan Hizbullah örgütünün kurucularından olan İranlı terörist Ali Ekber Muhteşemi, yakalandığı koronavirüsten kurtulamayarak öldüğü öğrenildi. 

Alınan bilgilere göre Muhteşemi, İran’ın başkenti Tahran’ın sosyete bölgesi olan Kuzey Tahran’da bir hastanede yakalandığı virüsten kurtulamayarak öldü.

74 yaşındaki Ali Ekber Muhteşemi, yıllardır yaşadığı Irak’taki Şii mezhebinin merkezi olan Necef’ten tedavi amacıyla İran’ın başkenti Tahran’a gitmişti.

Ali EKBER MUHTEŞEMİ KİMDİR?

1947 yılında Tahran'da doğan Muhteşemi, (Muhteşemipur) Şia’nın merkezi olan Necefte dini eğitimini tamamladıktan sonra, İran devrim lideri Ayetullah Humeyni ile ilişki kurdu. 

1970'li yıllardan bu yana bir çok silahlı terör örgütü kuran Muhteşemi, ABD’nin Humeyni’ye yaptırdığı İran devriminde de aktif rol aldı. Devrimden sonra terörist kimliğine rağmen 1982-86 yılları arasında İran’ın Şam büyükelçisi olarak diplomatik göreve getirildi. Terörist diplomat olarak hafızalarda yer aldı.

Bu süreçte, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Şii EMEL örgütünden kopan teröristleri, Hizbullah adlı yeni bir şii terörist örgüt kurarak onun çatısı altında topladıı.

İran şiasının islam dünyasında yıylması için terörist faaliyetlerinin yanıda siyasi faaliyetleri de yürüttü. Bu çalışmalarının ödülü olarak Humeyni tarafından 1985 yılında İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. 1989 yılında Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani tarafından görevden alındı.

Muhteşemipur, koronavirüs tedavisi gördüğü Tahran'da 7 Haziran 2021 tarihinde öldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal