Terbiyeli mercimek çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli mercimek çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

Türkiye’de milyonlarca insanın severek tükettiği terbiyeli mercimek çorbasının tarifi bir çok insanın merakını çekiyor. Peki en güzel ve lezzetli terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte Terbiyeli mercimek çorbası malzemeleri ve pratik tarifi...

14.05.2022-18:01 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-18:01)Terbiyeli mercimek çorbası tarifi : en güzel ve lezzetli terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli mercimek çorbası malzemeleri ve pratik tarifi

Ülkemizin geleneksel lezzetlerinden birisi olan mercimek çorbasının en sevilen çeşidi belki de terbiyeli olanıdır. Sofralarında en lezzetli yemekleri görmek isteyen insanlar terbiyeli mercimek çorbasını da menülerine eklemiş durumda. Terbiyeli mercimek çorbası malzemeleri ve pratik tarifini öğrenmek isteyen kişiler arama motorları üzerinden tarifler araştırıyor.

En güzel ve lezzetli terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır?

100 gramında 46 kalori bulunan mercimek çorbasının 1 porsiyonu 137 kaloriye denk gelmektedir. Protein oranı yüksek olan mercimek çorbası oldukça besleyici bir çorba olmakla beraber diyet yapanlar ve vejeteryanlar için çok uygun bir yemektir. Terbiyeli mercimek çorbasının besleyiciliği ise daha fazladır. İşte terbiyeli mercimek çorbası için gereken malzemeler ve çorbanın tarifi:

Terbiyeli mercimek çorbası

Malzemeler

-2 su bardağı sarı mercimek

-1 adet büyük boy soğan

-1 adet büyük boy patates

-1 adet havuç

-2 yemek kaşığı sıvıyağ

-8-9 bardak sıcak su

-Karabiber, tuz

-3 yemek kaşığı yoğurt

-1 yumurta sarısı

-1 limon suyu

Üzeri İçin;

-1-2 yemek kaşığı tereyağ

-Nane, kırmızı biber

Tarifi

Sıvıyağın içerisine doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenir ve 4-5 dakika boyunca kavrulur. Üzerine yıkanan mercimekler ve bir tutam karabiber eklenerek 3-4 dakika daha karıştırılır. Sonrasında tavaya sıcak su eklenerek mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirme işlemine devam edilir. Pişen çorba blender yardımıyla da sıvı hale getirilir.

Çorbanın üzerine eklenecek olan sos için ilk olarak yumurta, yoğurt ve limon suyu bir kapta iyice çırpılır. Sonrasında çorbanın üzerine eklenen sosa tereyağ, nane ve kırmızı bir eklenir. 3-4 dakika kısık ateşte pişen çorba sıcak olarak servis edilir. 

Kürşat Muratcan Kılıç.
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal