Terbisil Krem Nedir, Terbisil Krem Ne İşe Yarar, Fiyatı Nedir?

Cilt tedavisinde yaygı olarak kullanılan Terbisil krem hakkında merak edilen, terbisil krem nedir? Terbisil krem ne işe yarar? Fiyatı nedir? Sizler için araştırdık.

21.11.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 12.05.2021-18:14) Terbisil Krem Nedir, Terbisil Krem Ne İşe Yarar, Fiyatı Nedir?

Yaygın olarak mantar tedavisinde kullanılan Terbisil krem hakkında en çok merak edilen , Terbisil krem hakkında merak edilen, terbisil krem nedir? Terbisil krem ne işe yarar? Fiyatı nedir? Sorularının tüm detaylarını sizler için hazırladık.

TERBİSİL KREM NEDİR?

İlacın Etken Maddesi Terbinafin hidroklorür‘ dür. Terbisil yüzde 1 Krem, mantarların cilt üzerinde büyümelerini ve çoğalmalarını engelleyen bir ilaçtır. Terbisil, ayak parmak aralarında oluşan atlet ayağı mantar hastalığı; gövde, kol, ve bacaklarda görülen halka şeklinde iltihaplı, kaşıntılı, kızarık, yüzeyden kabarık lezyonlar ile belirgin vücut mantarı; saçkıran, saçlı derinin mantar hastalığı;  derinin kıvrımlı yerlerinde görülen isilik;  genellikle boyun, göğüs, kolların üst kısımları  ve sırtta görülen beyazdan pembeye veya bronz renkten kahverengiye kadar değişen renklerdeki lekeler ve hafif pullanma ile belirgin mantar enfeksiyonu  ve kasık bölgesinde, uylukların iç kısımlarında ve kalçada  ortaya çıkan kırmızı ya da kahverengi lekeler, kaşıntı, yanma hissi, soyulma ile belirgin kasık mantarı gibi mantar enfeksiyonlarının tedavisinde  kullanılmaktadır.

TERİSİL KREN NE İŞE YARAR?

-İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

-Terbisil, mantarların cilt üzerinde büyümelerini ve çoğalmalarını engelleyen bir ilaçtır.

-Doktor tarafından teşhis edilmemiş cilt hastalıklarında kullanmayınız.

-Kremi kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler görülebilir.

-Kremi uyguladığınız bölgede şiddetli yanma, tahriş, kızarıklık, ağrı veya sızıntı gibi durumlardan herhangi biri görüldüğünde ilacı kullanmayı bırakıp, derhal doktorunuza başvurunuz.

-İlacı uyguladıktan sonra herhangi bir kozmetik ürün veya güneş koruyucu kullanmadan önce en az 20 dakika bekleyiniz.

-Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.

-Yıkandıktan sonra, hastalıklı bölgeyi iyice kurulayınız ve kullandığınız bez ve havluları her gün değiştiriniz.

-İlacın uygulandığı yerin hava almasını engelleyecek giysiler giymeyiniz. Bol, gevşek  ve pamuklu kıyafetler giymelisiniz. Tedavi edilen yer ayaklarınız ise pamuklu çorap, sandalet  ve hava dolaşımını sağlayabilecek ayakkabılar giyiniz. Genellikle ayaklarınızı kuru tutunuz.

-Kremi sürdükten sonra en az 3 saat tedavi edilen cilt bölgesini yıkamayınız.

-Tedavi başladıktan sonra 1 hafta içerisinde iyileşme belirtileri görülmezse ya da daha da kötüleşirse derhal doktorunuza başvurmalısınız.

-Yüze uygulanmamalıdır.

-Gözünüze temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.

-16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

-Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

TERBİSİL KREM NASIL KULLANILIR?

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.

İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz ve iyice kurulayınız. Parmağınızla ufak miktarda aldığınız kremi ince bir tabaka halinde ilgili bölgeye yayıp hafif hareketlerle sürünüz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız veya bandajlamayınız. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için ilacı düzenli şekilde ve yeterli sürede kullanınız.

-İlacı uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

-Genelde günde bir veya iki defa uygulanır.

-Ayak mantarı tedavisinde 7 gün boyunca günde 1 defa 

-Vücut mantarı tedavisinde 2 hafta süre ile günde 1 ya da 2 defa

-Kasık mantarı ve saçkıran tedavisinde 7 gün boyunca günde 1 defa 

-İsilik tedavisinde 7 gün boyunca günde 1 ya da 2 defa uygulanmalıdır.

FİYATI NEDİR?

Mantar tedavisinde kullanılan Terbisil kremin güncel fiyatı 20 TL civarındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal