Teravih Namazı farz mı - vacip mi - sünnet mi? Teravih namazı faziletleri nelerdir?

Ramazan ayının başlamasına saatler kala, Ramazan ibadetleri de gündeme geldi. Ramazan ayında kılınan Teravih namazı da araştırılmaya başlandı. Teravih namazını merak edenler, Teravih namazı far mı, sünnet mi ya da vacip mi? sorularına yanıt arıyor.

01.04.2022-12:55 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-12:55) Teravih Namazı farz mı - vacip mi - sünnet mi? Teravih namazı faziletleri nelerdir?

Ramazan ayının ve Ramazan orucunun başlamasına saatler kaldı. İnananlar Ramazan ayında yapılacak ibadetleri araştırmaya başladı. Ramazan ayında kılınan Teravih namazının farz mı yoksa sünnet mi olduğu konusu da gündeme geldi. Ramazanın vazgeçilmezi Teravih namazı, sünnettir. Farz kılınmamıştır. Peygamber efendimiz, Teravih namazının farz olmaması için Teravih namazını cemaatten ayrı kılmıştır.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammet, Teravih namazının birçok fazileti olduğuna değinmiştir. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Teravih namazının hayrı sorulduğunda Peygamberimiz, Ramazan ayında her gece Teravih kılan birinin her zaman başka bir hayırla karşılaşacağını belirtmiştir.

Teravih

Teravih Namazının fazileti

Buna göre; Ramazan ayında birinci gece Teravih kılan birisi, yeni doğmuş gibi günahlarından kurtulur. İkinci gece Teravih kılan birinin kendisinin ve anne babasının günahları affedilir. Üçüncü gece amelleri temizlenir. Dördüncü gece, tüm kutsal kitapları okuyup hatmetmiş sevabı kazanır. Beşinci gece Mescid-i Nebevi'de namaz kılmış gibi sevap kazanır. Altıncı gece, Beyt-i Mamur'u tavaf etmiş gibi sevap alır. Yedinci gece Firavun’un savaşında Hz. Musa ile berabermiş gibi olur. Sekizinci gece, Hz. İbrahim’e verilen ihsan ona da verilir. Dokuzuncu gece, peygamberimiz gibi ibadet etmiş olur. Onuncu gece, dünya ve ahiret hayrı ona nasip edilir. On birinci gece ölürse yeni doğmuş gibi günahsız sayılır. On ikinci gece, kıyamet günü yüzü berrak olur. On üçüncü gece, kıyamet gününe kötülüklerden emin olarak gelir. On dördüncü gece, Kadir gecesi ihya olmuş gibi sevap alır. On beşinci gece, melekler onun bağışlanması için salat okur. On altıncı gece, cehennem ateşinden kurtulur. On yedinci gece peygamber gibi sevap alır. On sekizinci gece, melekler ondan ve anne babasından razı gelir. On dokuzuncu gece, dünya ve ahirette kendisine yardım edilir. Yirminci gece şehitler gibi sevap alır. Yirmi birinci gece cennette nurdan bir ev kazanır. Yirmi ikinci gece, yetimleri ve dulları doyurmuş gibi sevap kazanır. Yirmi üçüncü gece, cennette adına şehir kurulur. Yirmi dördüncü gece, 24 makbul duası kabul olur. Yirmi beşinci gece, kabir azabından kurtulur. Yirmi altıncı gece, kırk yıllık amel sevabı kazanır. Yirmi yedinci gece, Sırat Köprüsünden yıldırım gibi geçme ihsanı kazanır. Yirmi sekizinci gece, cennetteki derecesi arttırılır. Yirmi dokuzuncu gece, bin hac yapmış gibi sevap alır. Otuzuncu gece, cennet ihsan edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal