Temmuz'da memur ve emekli maaşına zam var mı, yapılacak mı? 2022 Temmuz memur zammı ne kadar olacak?

Ocak ayında maaşlarına zam yapılan memur ve memur emeklileri Temmuz ayında yapılması beklenen ikinci memur maaşı zammı konusunda araştırmalar yapıyor. Peki Temmuz'da memur ve emekli maaşına zam var mı, yapılacak mı? 2022 Temmuz memur zammı ne kadar olacak? Son gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

21.04.2022-11:24 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-11:24) Temmuz'da memur ve emekli maaşına zam var mı, yapılacak mı? 2022 Temmuz memur zammı ne kadar olacak?

Türkiye’deki milyonlarca memur ve memur emeklisi Temmuz ayı içerisinde yapılması planlanan zam hakkındaki son gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Her sene Ocak ve Temmuz ayında zam yapılan memur ve memur emeklisi maaşlarına Temmuz 2022’de ne kadar zam yapılacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar ‘’Temmuz'da memur ve emekli maaşına zam var mı, yapılacak mı? 2022 Temmuz memur zammı ne kadar olacak?’’ sorularını arama motorları üzerinden araştırıyor. Bu araştırmalar sürerken alınan son dakika bilgisine göre ise Temmuz ayında memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zamlar netlik kazandı.

Temmuz'da memur ve emekli maaşına zam var mı, yapılacak mı?

TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının Nisan ayında diğer aylardan da yükseğe çıkacağı tahmin ediliyor. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak olan zammı da belirleyen enflasyon oranlarından TÜFE’nin gelecek 3 ayda yüzde 6 olması durumunda Temmuz ayında memur ve memur emeklileri maaşlarına yüzde 30.3 zam yapılacak.

memur ve emekli maaşı

Yılda maaşlarına iki defa zam alan memur ve memur emeklilerinin maaşları son 6 aydaki enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Maaşların artış oranı ise iki senede bir yapılan toplu sözleşmelerle beraber netlik kazanıyor. Eğer son 6 aydaki enflasyon oranı memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranının üzerine çıkarsa aradaki fark da memur ve memur emeklilerine ödeniyor. Yaşlılık aylığı, evde bakım maaşı gibi sosyal destek ödemelerini de etkileyen memur ve memur emeklisi maaşları Temmuz 2022 ayı içerisinde zamlı bir şekilde yatacak.

Memur ve memur emeklilerine yapılacak zammında en az 22.80 olacağı belli oldu. Açıklanacak enflasyon rakamları bu oranı aşağıya doru çekemeyecek. Böylelikle Temmuz ayından itibaren emekli ve memur vatandaşların taban aylıkları da yükselmiş olacak.

Memur ve memur emeklilerine geçtiğimiz Ocak ayında yüzde 7.5 oranında toplu sözleşme zammı uygulanmıştı. 6 aylık enflasyon rakamları eğer yüzde 7.5’i geçerse aradaki fark da vatandaşa ödenecek.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklilerinin zamlı maaşları 15 Temmuz 2022 tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak. Yatırılacak en düşük emekli maaşı ise 2500 TL olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal