Temizlik Yaparken Halının Altında Bulduğu Keşifle Hayatı Değişti!

Genç kadın evde temizlik yaparken halısını kaldırmak istedi. Sonrasında ise gördüğü manzara karşısında şoka uğrayan sosyal medya kullanıcısı kadının yaptığı paylaşım tıklama rekorları kırdı. İşte detaylar...

05.02.2022-12:24 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-13:18)

Evini temizlerken yanlışlıkla halısının altında bir kasa bulan genç kadın, yaptığı şaşırtıcı keşifle sosyal medyada tıklama rekorları aldı. Liz, kasanın 20 yıldan fazladır orada olduğunu ve hiç dokunulmadığını düşünüyor. Liz, sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımda, 'Kasım ayında bir ev satın aldım ve yerde gizli bir kasa buldum. Ev 70'lerin sonlarında inşa edilmiş' ifadesinde bulundu. 

Liz'in paylaştığı videoda metal bir kapağı ortaya çıkarmak için küçük bir halı parçasını açtığı görülüyor ve ardından krem rengi kasa ortaya çıkıyor. Kasayı daha yakından çekerek gösteren Liz, şirketin adını gösteren çıkartmayı işaret etti. Kasanın üzerinde telefon numarası vardı ve bir adresle birlikte 'Bundy's Lock and Safe Co.' yazdığı görüldü. 

'HALIYI KALDIRDIM VE BAM! BİR KASA VAR'

Olayı telefon kamerasıyla çekip TikTok'ta paylaştıktan sonra Liz izleyicilerine, 'Süpürürken fark ettim ve kapının arkasındaki halıda rastgele bir yıpranma gördüm, tam burada bir çizgi var' diye açıkladı ve sonrasında şu şekilde devam etti: 'Bu yüzden elektrikli süpürgemi oraya sürtmeye başladım ancak izler geçmiyordu. Bu yüzden araştırmak için halıyı kaldırdım ve BAM! Bir kasa vardı!' dedi.


EVİN GELECEKTEKİ SAHİBİNE TUHAF HAZİNELER HAZIRLAYACAĞIM

Liz, izleyicilerine kasayı kullanacağını ve 'evin gelecekteki sahibinin rastlayacağı tuhaf hazinelerle dolduracağını' dedi.  Bu tarz hikayelerini sosyal medyada paylaşan pek çok kullanıcı var. Mutlu sonra biten hikayelerden biri, Massachusetts'te yaşandı.

ABD'nin Massachusetts eyaletinde, kısa bir zamanda  bir hazine efsanesinin doğruluğu kanıtlandı. Eski bir evin içinde saklandığı söylenen yüksek miktarda para, bir hazine avcısı tarafından keşfedildi. Ev, onlarca yıl orada yaşayan bir çifte aitti. Çift, ölmeden önce evi bir akrabalarına bıraktı. Akrabanın kızı evi satmayı planlıyordu, fakat evin bir yerlerinde saklanan yüklü miktarda bir parayla ilgili eski bir hikayeyi araştırmadan satmak istemedi.

MARANGOZ TUTTU AMA ELİ BOŞ DÖNDÜ

Önce duvarları ve döşeme tahtalarını aramak için birkaç marangoz tuttu. Ancak kadın bu yöntemle eli boş döndü. Daha sonra Connecticut'ta yaşayan bir hazine avcısı ve kayıp değerli eşyaları bulmakta uzmanlaşmış bir 'dedektör uzmanı' olan Keith Wille'yi duydu.

Wille, YouTube kanalında yayınlamak üzere çektiği görüntülerle Massachusetts ziyaretini belgeledi. Hazine avcısı Keith Wille, metal dedektörüyle evi inceledi. Wille videosunda "Ailenin zamanı tükeniyordu" ifadelerini kullandı ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Birkaç yıldır evi satmak istiyorlardı, ancak bu hazine söylentisi onları bunu yapmaktan alıkoyuyordu."


TAHTALARIN ALTINDAN 'VIZILTI' DUYDU

Wille, ailenin nakit parayla ilgili birkaç ipucu duyduğunu ancak bunların büyük ölçüde faydasız olduğunu söyledi. Yardımı olan tek şey tavan arasında saklanan paranın hikâyesiydi. Tavan arasını aradı ve diğerlerinin gözden kaçırdığı bir şey dikkatini çekti: Döşeme tahtalarından gelen birkaç tuhaf metal vızıltısı. Bu ses, Wille’in şüphelerini uyandırmak için yeterliydi, bu yüzden döşeme tahtalarının altına bir endoskop kamera yerleştirip etrafına bir göz attı.

500 DOLARLIK PAKETLER FIŞKIRDI

Araştırmalarının sonucunda Wille aradığına ulaştı. Döşeme tahtalarını kaldırdı ve uzun süredir kayıp olan hazineyi çıkardı: Her biri 500 dolarlık paketler halinde istiflenmiş ve sarılmış, 1930'lardan ve 50'lerden 46 bin ABD doları değerinde net banknotlarla dolu bir banka kasası. Banknotların sarıldığı lastikler, paranın 1958'de toplandığını gösteriyordu. Wille, 50'lerde 46 bin dolarlık bir birikimin bugün 400 bin dolardan fazlasını saklamaya eşdeğer olacağını söyledi. Banknotların, yaşları nedeniyle koleksiyoncular için daha değerli olabileceğini de söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal