Telefon arama kayıtları nasıl nereden bulunur, nasıl çıkartılır? Geçmişe dönük, eski telefon arama kaydı dökümü bulma

Bir çok kişi birbirleriyle yapmış oldukları telefon görüşmelerine ve arama kayıtlarına nasıl ulaşabileceklerini merak etmekte. Biz de sizler için hem telefon arama kayıtlarına hem de telefon görüşmelerine nasıl ulaşacağınızı haberimizde anlattık. İşte detaylar...

08.05.2022-10:54 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-10:54) Telefon arama kayıtları nasıl nereden bulunur, nasıl çıkartılır? Geçmişe dönük, eski telefon arama kaydı dökümü bulma

GSM şirketleri ve telekomünikasyon şirketleri kişilerin telefon görüşmeleri ve arama kayıtlarını yasal olarak kayıtlı bir şekilde ellerinde bulundurabilmektedirler. Bu anlamda bu aramalara ve kayıtlara ihtiyacı olan kişiler yasala yollara ya da kuruluşlara başvurarak bu görüşmeleri talep edebilirler.

Arama kayıtlarına ulaşmak bir nebze daha kolay iken telefon görüşmelerini bulmak biraz daha zor bir iştir. Telefon görüşmeleri bireyler arasında yapılan özel görüşmeler olmaları itibariyle özel hayatın gizliliği esas alınarak GSM firmaları tarafından bireylere ulaştırılmamaktadır. Herhangi bir dava ya da yasal süreç olduğunda bu görüşmeler mahkeme tarafından belirlenen bilirkişilerin incelemesi için verilir.

Arama kayıtları nasıl bulunur?

Arama kayıtlarını bulmak kolaydır. Kullandığınız GSM şirketine direkt olarak gidebilir ya da müşteri hizmetlerini arayarak bu kayıtları isteyebilirsiniz. İsterseniz her ay bu kayıtların size ayrı bir belge olarak gönderilmesini talep edebilirsiniz ya da bu kayıtlar sizlere istediğiniz dönemler için mail aracılığıyla veya direkt şirketler yoluyla ulaştırılabilmektedir. Bu kayıtlarda içerik değil gün, saat ve görüşme süreleri bulunur. Bu görüşmelere sadece hat sahipleri ulaşabilmektedir. Hat sahibi değilseniz bu görüşmeler için de yasal yollar aracılığıyla talepte bulunabilirsiniz.

Telefon görüşmeleri nereden bulunur?

Arama kayıtlarını hat sahipleri bir şekilde (şirkete giderek ya da müşteri hizmetleriyle) temin edebiliyorken telefon görüşmelerine direkt olarak ulaşmak zordur. Telefon görüşmelerine ulaşmak için yasal yollara başvurulması gerekmektedir.

Telefon görüşmeleri nasıl alınır?

Telefon görüşmelerinin alınması çok zor bir durumdur hatta büyük davalar olmadığında sadece belli başlı görüşmeler temin edilir. Kişilere bu görüşmeler güvenlik durumu ya da yasal kararlar olduğunda yetkili kişilere ancak verilir. Bir vatandaşın bir gün ya da bir haftalık görüşmelere ulaşabilmesi isin büyük bir suçun (terör, seri katil) ortada olması gerekmektedir. Özel hayatın gizliliği esas alındığından ötürü davalar sonuçlansa ve bu görüşmeler alınsa bile bunlar ancak bilirkişilerin dinlemesiyle sonuca vardırılır. Bu konuşmalar asla herkese dinletilmez ya da yayınlanmaz.

Arama kayıtları ne zamana kadar saklanır?

Bundan önce bu görüşmelerin 5 yıl boyunca saklandığı ve muhafaza edildiği biliniyorken sonrasında Telekomünikasyon İletişim Başkanı'nın kamuoyuna yaptığı açıklamayla beraber bu görüşmelerin sadece 1 yıl boyunca muhafaza edildiği ve daha sonrasında bu görüşmelerin silindiği öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal