Teleferik faciasında şok gelişme: CHP'li Kepez Belediye Başkanı tutuklandı!

Antalya'da geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bir vatandaşın hayatını kaybettiği teleferik faciasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma kapsamında CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklandığını açıkladı. Teleferik faciasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün yanı sıra belediye çalışanları ve diğer yetkililerin de ifadelerine başvuruldu.

15.04.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 15.04.2024-15:17) Teleferik faciasında şok gelişme: CHP'li Kepez Belediye Başkanı tutuklandı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da geçtiğimiz günlerde yaşanan teleferik faciasıyla ilgili yeni gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Tunç, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8'i için adli kontrol kararı verildiğini ve 1 kişinin serbest bırakıldığını duyurdu. Tutuklanan 5 kişi arasında, tesisin bakımı ve güvenliğiyle ilgili sorumlulukları bulunan belediye çalışanları ve diğer yetkililerin olduğu belirtiliyor. Tutuklamaların ardında, facianın nedenleri ve sorumluların tespiti amacıyla yapılan soruşturmanın sonuçları yer alıyor.

Bakan Tunç resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın yaralandığı ve kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarıldığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında;

'14 şüpheliden 5'i tutuklanmıştır'

1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapılmış ve ön rapor hazırlanmıştır.

Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve beyanları ile şüpheli savunmaları birlikte değerlendirilmiş olup, gözaltına alınan teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştır.

Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir."


Teleferik faciası soruşturması: Kepez Belediye Başkanı da tutuklandı

Antalya'da meydana gelen teleferik faciasıyla ilgili olarak devam eden soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Tutuklananlar arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Anet A.Ş’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu belirtildi.

Kocagöz'ün tutuklanması

Mesut Kocagöz'ün tutuklanması, soruşturma kapsamında teleferik kazasında ihmalleri olduğuna dair bulguların yer aldığını gösteriyor. Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün, facianın oluşumunda sorumluluğu olduğu iddia edilen dönemde Anet A.Ş’nin yönetiminde bulunduğu ifade ediliyor.

Teleferik kazasının ardından başlatılan soruşturma, facianın nedenleri, ihmaller ve sorumluların tespiti için derinlemesine bir inceleme süreci izliyor. Kocagöz'ün tutuklanması, soruşturmanın geniş bir yelpazede devam ettiğini ve yetkililerin ihmal veya kusurların tespiti için kararlı bir şekilde çalıştığını gösteriyor.


Ne olmuştu?

Antalya'nın popüler turistik mekanlarından biri olan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen trajik kaza, ülkede büyük üzüntüye neden oldu. Henüz tam olarak belirlenemeyen bir nedenle teleferik direği devrildi. Direğe çarpan kabinde bulunan 8 kişi, kayalık alana düştü.

Korkunç kaza sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi olay yerinde ve 3 kişi tahliye esnasında yaralandı. Kazanın hemen ardından teleferik sistemi otomatik olarak durdu, bu da havada bulunan 25 kabindeki 184 kişiyi mahsur bıraktı.

Kaza sonrası, kurtarma ekipleri ve itfaiye ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Havada mahsur kalan 184 kişiyi kurtarma çalışmaları kapsamında ilk etapta 128 kişi kurtarıldı. Ekipler, kazazedeleri kurtarmak için büyük bir çaba harcadılar.

Kaza sonrasında hükümet ve yerel yönetimler olayı derinlemesine incelemek ve sorumluları tespit etmek adına soruşturma başlattı. Tünektepe Teleferik Tesisi'nde yaşanan bu tür bir kaza, turistik tesislerin güvenlik standartları ve bakımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kamuoyu, bu tür tesislerin bakımının ve denetimlerinin sıkılaştırılmasını talep ederken, aileler ve yakınları kaza sonucu kaybettikleri ve yaralanan sevdikleri için adalet arayışında. Facia, Türkiye'de turistik tesislerin güvenlik standartlarının gözden geçirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği konusunda bir kez daha uyarı niteliğinde oldu.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal