Tel Abyad'a Geri Dönüşler Başladı!

Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde terörden temizlenen Tel Abyad ilçe merkezinde YPG/PKK'lı teröristlerle girilen çatışmalar sırasında kentten ayrılan siviller evlerine dönüyor.

15.10.2019-12:52 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-15:39)

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusunda terörden arındırılan Tel Abyad ilçe merkezinden ayrılan siviller evlerine dönmeye başladı.

Türkiye'nin güney sınırındaki terörü etkisiz hale getirmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın 5. gününde, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye topraklarındaki Tel Abyad ilçe merkezi teröristlerden temizlenmişti.

Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, ilçe merkezinde güvenlik önlemleri dahilinde arama tarama çalışmalarını devam ettiriyor. Bu sırada, geçici olarak güvenli bölgelere giden siviller de evlerine geri dönüyor.

Önceki gün Tel Abyad'da kaydedilen görüntülere de yansıdığı üzere, teröristlerin tahakkümünde 4,5 yıl geçiren Tel Abyad halkının günlük yaşamını sürdürdüğü, sükunet ve güven ortamının hakim olduğu anlaşılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal