Teksas yangınlara teslim oldu: 6 gündür durmadan yanıyor!

Dünya son yıllarda yaşanan orman yangınlarıyla uğraşıyor. Bir yangı haberi de ABD'nin Texas eyaletinden geldi. Pazartesi gününden beri kontrol altına alınamayan orman yangında şu ana kadar 2 kişi öldüğü ve 1 milyon dönümden fazla alanın küle döndüğü açıklandı. İşte detaylar…

02.03.2024-12:04 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-17:15)

Teksas A&M Orman Hizmetleri, Panhandle kasabasında 26 Şubat'ta başlayan yangında şimdiye kadar, yaklaşık 1,2 milyon dönümlük alanın küle döndüğü ve binlerce kişinin tahliye edildiği bilgisi kamuoyuna duyuruldu.

Teksas da yangın var

Can kayıplarının artmasından endişe ediliyor!

Haber7 internet sitesinden ulaşılan habere göre, yangında 2 kişinin hayatını kaybettiği ancak bu sayının artmasının beklendiği ifade edilirken, eyaletin kuzey bölgesinde devam eden Yangın nedeniyle görüş mesafesi sıfıra düştüğü tespit edildi. Bölgedeki yollar ve otoyollar trafiğe kapatıldı Ayrıca itfaiye yetkilileri, Panhandle'da yayılan yangını kontrol altına almakta zorlandıklarını aktardı. Eyaletin ormancılık teşkilatı, yangından etkilenen alanın "Delaware eyaletinin yüzölçümüne eşdeğer olduğunu ve henüz yüzde 5'lik bölümde kontrol sağlayabildikleri’’ belirtildi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal