Google, HTC’yi Adım Adım Satın Alıyor !

Google, HTC’yi Adım Adım Satın Almaya devam ediyor. Google’ın atağı HTC'nin telefon departmanını satın almasıyla beraber hız kazandı.

03.02.2018-12:29 - (Son Güncelleme: 03.02.2018-12:16) Google, HTC’yi Adım Adım Satın Alıyor !

“Pixel 2” ve “Pixel 2XL” telefonlarıyla 2018’e büyük satış potansiyeliyle giren Google, 1.1 milyar dolara HTC’nin telefon dizayn departmanını satın aldı. Bu konuda bir demeç yayınlayan Google: “İnanılmaz derecede yetenekli ekip, gelecek yıllarda daha da iyi ve daha yenilikçi ürünler üzerinde çalışıyor.” dedi.

AR-GE, GOOGLE'A GEÇTİ


Bu satın alma işlemi, 2 binin üzerinde HTC çalışanının Google’a geçmesi demek.

Tayvanlı markanın VR teknolojisi üzerinde bir etkisi olmamasına rağmen, Ar-Ge ekibinin çoğunluğunun Google’a geçiyor olması, markanın yavaş yavaş Google'a geçtiğini gösteriyor.

 

HTC'NİN ALT AR-GE EKİBİ, PIXEL'İ OLUŞTURDU


Bu gelişme üzerinden Google’ın donanım üzerinde daha çok çalışacak yeni ve dinamik bir ekip istemesi, yeni Pixel telefonlarının 2018 Eylül ayında nasıl bir modelle çıkacağı konusunda oldukça merak uyandırıyor.

Pixel 2 telefonlarının zaten HTC’de alt kümede çalışan Ar-Ge takımınca kontrol edilip üretiminin yaptırılması, Google’ın hedeflerinin yükselmesi için Ar-Ge’nin büyük isimleri Google’a geçecek.

DAHA ÇOK ÜLKEYE ULAŞMAK İSTİYORLAR


Şu anda Google’ın telefonu ülkemizde satışta değil. Daha çok pazara girmesi için HTC’nin pazarlama ekibiyle de çalışan Google’ı, bir sonraki modeli dünya çapında geniş bir pazara yayacak isimler arasında görebiliriz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal