Yerli ve Milli Vurucu İHA’larımız 2020 Yılı İçerisinde TSK Envanterine Katılacak

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Vurucu İnsansız Hava Araçları (VİHA), Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giriyor.

10.01.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-17:47)

Konu kapsamında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan (SSB) yapılan bilgilendirmede, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ALPAGU ve KARGU-II Vurucu İnsansız Hava Araçları (VİHA), 2020 yılı içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine dahil edilecek. Asimetrik harp veya anti-terör alanlarında kullanılmak üzere Tek-Er tarafından taşınabilen, otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilen VİHA’lar, sahadaki personelin operasyon ve harekat kabiliyetlerine de katkıda bulunacak.

Alpagu Vurucu İHA

ALPAGU, STM firması tarafından geliştirilen “Otonom Sabit Kanatlı Vurucu İHA” sistemidir. Sistem; “sabit kanatlı vurucu İHA (VİHA)”, “lançer” ve “yer kontrol istasyonu (YKİ)” bileşenlerinden oluşmaktadır. Asimetrik veya konvansiyonel harp içinde, Tek-Er tarafından taşınabilen ve ateşlenebilen İHA, platform üzerinde gömülü ve gerçek zamanlı özgün görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit ve hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabilmektedir.

ALPAGU’nun, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine, 2020 yılı içerisinde dahil edileceği belirtiliyor.

ALPAGU 5 kilometrelik menzili bulunurken, 10 dakika görev süresine sahip. Ayrıca 400 metreye kadar yükselen bu vurucu insansız hava aracı -15 derece ile +55 derece arasındaki sıcaklıklara dayanabiliyor ve 3.7 kilogram ağırlığındaki mühimmatı taşıyabiliyor.

Kargu-II Vurucu İHA

KARGU ise asimetrik harp veya anti-terör alanlarında kullanılmak üzere tek er tarafından taşınabilen, otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilen, döner kanatlı milli vurucu İHA çözümüdür. KARGU, platform üzerinde gömülü ve gerçek zamanlı özgün görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit veya hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabilmektedir. Sistem; “Vurucu Döner Kanatlı İHA (VİHA)”, “Yer Kontrol Ünitesi” ve “İHA Şarj İstasyonu” bileşenlerinden oluşmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de icra edilen harekatlarda, Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından başarıyla kullanılan KARGU’nun gelişmiş modeli KARGU-II de, 2020 yılı içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine dahil edilecek.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal