Yerli Otonom Araç "Otomod" Kullanıma Hazır Hale Geldi

Teknoloji firmaları FEV Türkiye ile KODECO tarafından geliştirilen yerli sürücüsüz elektrikli araç "Otomod", yola çıkmaya hazır duruma geldi.

27.02.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-14:15) Yerli Otonom Araç "Otomod" Kullanıma Hazır Hale Geldi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent'te faaliyet yapan FEV Türkiye ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yer alan KODECO tarafından geliştirilen otonom (sürücüsüz) aracın test prototipi, yaklaşık 1 senelik çalışma neticesinde İzmir'de başarıyla sona erdi.

KODECO Genel Müdürü Kerem Odabaşı, son senelerde trendin otonomiye doğru olduğunu kaydetti.

Hazırladıkları, "Kampüs İçi Yolcu/Yük Taşıyan Çok Fonksiyonlu Elektrikli Otonom Taşıt" projesine TÜBİTAK'tan hibe desteği aldıklarını söyleyen Odabaşı, "Projemizin önemli kısmı olan test prototipimizi çıkarmayı başardık. Bu test aracı dijital sürüş kontrolü ve otonom özelliklerin yol sürüş denemeleriyle birlikte geliştirilmesi için imal edildi. Bu sebeple ergonomi ve görsellik gibi özellikler sonraki prototipe saklandı." dedi.

"YAYA VE ARAÇLARI ALGILAYACAK"

Otomod'un gelecek hafta İTÜ Maslak Kampüsü'nde kullanılmaya başlanacağını söyleyen Odabaşı, aracın ilk aşamada kampüs güzergahında veri toplayacağını ifade etti.

Araçta sensör ve kameraların yer aldığını ifade eden Odabaşı, "Bu sayede yaya ve araçları algılayacak ayrıca kendi konumunu tespit edecek. Otomod'un gelecekte üniversite, hastane ve havaalanı gibi kampüslerde, yayaların kısa mesafe ulaşımlarını kolaylaştırma için kullanılmasını düşünüyoruz." diye konuştu.

EKİM'DE LANSMANI YAPILACAK

Odabaşı, araçtaki kontrol yazılımlarının yerli olduğuna vurgu yaptı.

KODECO markasıyla yola çıktıklarını söyleyen Odabaşı, "Veri toplama aşamasının sona ermesi ile araç üstündeki son düzenlemeleri yapmış olacağız. Bu şekilde üreteceğimiz yeni prototipin lansmanını 2019 Ekim'de Almanya'daki fuarda yapacağız. Aracımızı da bütün dünyaya tanıtmış olacağız." sözlerini kullandı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal