Yerli Otomobilin Fabrikasının İnşa Edileceği Tarih ve Yeri Belli Oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye’nin Otomobili'nin fabrikası için ilk hedef Gemlik'te 2020'nin ilk yarısında temel atılıp inşaata başlanması" açıklamasında bulundu.

06.01.2020-12:12 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-14:13)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları cevapladı.

"Hedef 2020'nin İlk Yarısında Temel Atılıp İnşaata Başlanması"

Yerli otomobilin fabrikasının inşaatıyla ilgili tarih de veren bakan Mustafa Varank yayında "Türkiye’nin Otomobili'nin fabrikası için ilk hedef Gemlik'te 2020'nin ilk yarısında temel atılıp inşaata başlanması." ifadelerini kullandı.

"Ön Sipariş Uygulaması Daha Başlamadı"

Türkiye'nin Otomobili konusunda, tasarımlarla uyumlu, tescil edilebilecek marka için çalışmalar sürdüğünü, bu sürecin sene içinde tamamlanacağını belirten Varank, sözlerine şöyle devam etti:

"Ön para ödenerek ön sipariş uygulaması daha başlamadı. Bu, marka lansmanı sonrası şirketin uygulayacağı metot olacak. Bilişim Vadimizin lansmanından sonra çeşitli alanlarda 32 firmadan başvuru alındı. Burada akıllı mobilite teknolojileri geliştirmek istiyoruz. İlgili bakanlıklarla otomobilin şarj altyapısının kurulması için yol haritası hazırlıyoruz. Araç pazara çıktığında bu altyapı hazır olacak."

Ayrıca alım garantisini sadece TOGG için uyguladıklarını belirten Varank, "2035 yılına kadar 30 bin araç için, bunun dışında hiçbir firmaya garanti vermedik" şeklinde konuştu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal