Yeni Zelanda Saldırısının Canlı Yayınlandığı Facebook'tan Açıklama Geldi

Facebook'un yapay zekasının Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik yapılan terör saldırısının canlı yayınını yakalayamadığı açığa çıktı.

21.03.2019-20:37 - (Son Güncelleme: 21.03.2019-20:24) Yeni Zelanda Saldırısının Canlı Yayınlandığı Facebook'tan Açıklama Geldi

Sosyal medya platformu Facebook, Yeni Zelanda saldırısının canlı yayınlanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

YETERİNCE EĞİTİLMEDİ

Facebook'tan yapılan yazılı açıklamada, Christchurch kentinde 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının sosyal medyadan yayımlandığı hatırlatılırken, 17 dakikalık canlı yayın esnasında Facebook'un yapay zekasının bu konuda harekete geçmediği ifade edildi. Açıklamada, yapay zekanın bu tür videolar için yeterince eğitilmediğinden dolayı, terör saldırısı videosunun Facebook'un otomatik tespit sistemlerini uyarmadığını belirtildi.

KİMSE ŞİKAYET ETMEDİ

Facebook önceki gün yaptığı açıklamada da 17 dakikalık canlı yayın süresince 200 kişinin videoyu görüntülediği ancak bu sürede kendilerine hiçbir şikayet gelmediğini belirtmişti.

12 DAKİKA SONRA İHBAR

Canlı yayın sona erdikten 12 dakika sonra, Yeni Zelanda polisinin Facebook ile irtibata geçtiğine işaret edilen açıklamada, bu ihbardan hemen sonra videonun yayından kaldırıldığı ifade edilmişti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal