Yeni Türk Bilim Ekibi Antarktika’ya Ulaştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Antarktika’ya yeni giden bilim insanları ekibi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Bakan Varank tarafından yapılan açıklamaya göre, En son yola çıkan ve canlı bilimleri ile deniz bilimleri alanlarında çalışmalar yapacak Türk bilim insanları Antarktika'ya vardı.

18.02.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-13:48)

Antarktika’da bulunan ekip 24 kişiden oluşuyor. Bilim insanlarımız toplamda 15 proje üzerinde çalışma yapacaklar. 24 kişilik ekibimiz yer bilimleri, canlı bilimleri ve deniz bilimleri alanlarında toplamda 15 proje yürütecek. 

Kıtaya gerçekleştirilen bilim seferi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yönetiminde yürütülüyor. Ayrıca projenin bilimsel altyapısını TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) geliştirdi.

Antarktika’ya 3 farklı küresel seyir uydu sistemi kurulacak. Ayrıca sistemlerimiz doğrudan uluslararası ağa dahil edilecek. Bu kapsamda Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere ile de işbirliği gerçekleştirilecek.

Diğer taraftan önceki bilim seferlerinden başlanılan deniz tabanını haritalandırma çalışmaları da sürdürülecek. Ayrıca sefer ekibinin kıtadaki çalışmaları da belgesel haline getirilecek.

Bilindiği gibi 9 Şubat tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde İstanbul Havalimanı’ndan uğurlanmıştı. Bu yıl 4. Gerçekleştirilecek bilim seferi kapsamındaki araştırmalar ile Türkiye’nin kıtadaki fiziki varlığı da güçlendirilmiş olacak.

Böylece Türk Antarktik Bilim Üssü çalışmalarında da son aşamaya geçilecek. Elde edilen veri ve bilgiler uluslararası bilimsel yayınlarda yayımlanarak Türkiye’nin bilim dünyasında ilerlemesine katkıda bulunulacak.

Son olarak önceki gün kıtada çalışmalarını başarıyla tamamlayan bazı bilim insanlarımız da topladıkları 10 bini aşkın mikrometeoritle yurda dönüş gerçekleştirmişti. Toplanan mikrometeroitler Güneş üzerinde yapılan araştırmalar kapsamında kullanılacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal