Uzay Yolculuğuna Rekor Sayıda Başvuru

İngiliz menşeili şirket Virgin Galactic ikincisini gerçekleştireceği uzay yolculuğu uçuşunu başlatıyor. Kısa sürede 8 binin üzerinde başvuru alan şirket uçuş hazırlıklarına başladı.

26.02.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-12:12)

Uzay yolculuğu yapmayı planlayanlar arasındaysanız endişe edilecek bir durum yok. Uzay şirketi Virgin Galactic kısa sürede dolan rezervasyonlarının ardından bilet satışlarını tekrar başlatacak.

Şirket yaptığı açıklamada, uzay yolculuğu kayıtlarının bugünden itibaren yeniden başlatacağını belirtti. Dileyen kişiler online başvuru yapabilecek. Seyahati için 1000 dolara rezervasyon yapılıyor, koltuklar için 250 bin dolar ödemek gerekiyor. Yolculuk ise yaklaşık 2 saat sürüyor.

'Uzay Gemisi 2' isimli aracın uçuş hazırlıkları New Mexico'daki fırlatma üssünde gerçekleştiriliyor. Artan rezervasyonları karşılamak için ise 2 aracın daha yapımına hızla devam ediliyor.

Hedef 80 Kilometre Yüksekliğe Ulaşmak

Şimdiye kadar 8 binin üzerinde rezervasyon alan ve 6 kişilik kabinlerde yolcuları uzaya taşımanın hazırlığını yapan şirketin hedefi 80 kilometre yüksekliğe ulaşmak. Nedeni ise Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) bulunduğu yüksekliğin iki katı olan bu mesafeden dünyanın büyük bir bölümünün görülebilecek olması.

Daha önce şirket 2018 yılının Aralık ayında 82 kilometre yüksekliğe çıkarak  başarılı bir test uçuşu gerçekleştirmişti.

Bugün için çok maliyetli ve pahalı olan uzay yolculuğu kim bilir yakın gelecekte çok daha ucuza neredeyse hepimizin yapabileceği bir seyahat türü olacak. Teknolojinin gelişim hızı ve kapasitesi göz önünde bulundurulacak olursa bu şekilde öngörüde bulunmak doğru gözüküyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal