Türkiye’de Y Kuşağının Yüzde 75’i Online Tehdide Maruz Kalıyor

Microsoft, tüm dünyada düzenlenen Uluslararası İnternet Günü özelinde 25 ülkede gerçekleştirdiği Dijital Nezaket Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.

19.02.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-16:40) Türkiye’de Y Kuşağının Yüzde 75’i Online Tehdide Maruz Kalıyor

Çalışmaya göre Türkiye, Dijital Nezaket Endeksi’nde 16. sırada ve dünya ortalamasının gerisinde yer alıyor. Online tehdide maruz kalma oranı globalde %70’iken Türkiye’de bu oran %75 olarak dikkat çekiyor.

Ülkemizde en çok Y Kuşağı online tehdide maruz kalırken en büyük tehditler, istenmeyen iletişim, nefret söylemi, trolleme ve cinsel içerikli mesajlar olarak sıralandı.

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de Y kuşağındaki internet kullanıcılarının yüzde 75’i online tehditlere maruz kalıyor. Online risklerin hedefi olan kişilerin açıklamalarına göre, bu tehditler sıklıkla tanıdıklar tarafından gerçekleşiyor.

En çok sosyal medya sitelerinde yaşanan bu tehditlerin ülkemizdeki oranları %39 politik söylem, %34 cinsel kimlik, %34 cinsel yönelim, %32 dini söylem, %29 dış görünüş konularından kendini gösteriyor.

Bu konular istenmeyen erişim, nefret söylemleri, trolleme, istenmeyen cinsel mesajlaşma yöntemleriyle kullanıcılarda tehdit oluşturuyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal