Türkiye İnsansız Denizaltı Üretecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti İstanbul milletvekilleriyle Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya geldi. Türkiye’nin özellikle Savunma Sanayi alanında üzerinde çalıştığı projeler hakkında bilgiler veren Erdoğan, “insansız denizaltı için de çalışıyoruz. Onun da çalışmaları şu anda yapılıyor” şeklinde konuştu.

29.02.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-13:13)

Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayi alanındaki çalışmalarıyla gururlandırıyor. İnsansız uçaklardan, firkateynlere varıncaya kadar ürettikleriyle sayılı ülkeler arasında bulunan Türkiye, şimdi de insansız milli denizaltı üretecek.

Bu güzel gelişmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu hakkındaki açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Hava savunma sistemlerinde mi sorun yaşıyoruz? En iyisini geliştirecek en modernini imal edeceğiz. Mühimmatta, tankta, uçakta mı sıkıntı yaşıyoruz? En iyisini üreteceğiz. İşte bunlar bize İHA'yı SİHA'yı vermediler, hamd olsun onu da yaptık. Şimdi en üst olan Akıncı'yı inşallah yapıyoruz. Test uçuşları yapıldı. Seri üretimleri için hazırlıklar devam ediyor.

Daha da ileriye gidiyoruz. Allah'ın izniyle, insansız denizaltı için de çalışıyoruz. Onun da çalışmaları şu anda yapılıyor. Muharip asker sayımız mı yetersiz? Ne kadar gerekiyorsa eğitip donatıp ordumuza dahil edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Böyle bir dönemde ekonomik mücadeleyi de sürdürüyoruz. Maddi imkanlarımızla bu yola devam ediyoruz. Türkiye 2013'ten bu yana yaşadığı, 2018'de de tarihinin en sinsi saldırısıyla karşılaştığından bu yana bunları yaşıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal