Türkiye Dijital Alandaki Oyun İhracatında 18'inci Sırada Yer Alıyor

Türkiye’nin otomobilinin de geliştirilmesi için kurulan ve Türkiye’nin teknoloji üssü olacak Bilişim Vadisi’nde Gelecek Tasarım Ofisi Koordinatörü olan Okan Özbay Türkiye’nin yazılım alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

13.02.2020-18:10 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-18:01) Türkiye Dijital Alandaki Oyun İhracatında 18'inci Sırada Yer Alıyor

Dijital platformların en önemli can alıcı noktalarından biri kar ve gelir oranlarının yüksek olması. Özellikle dijital oyun sektörü ise zaman geçirme ve indirilme sayılarının yüksek olması sebebiyle bu alandaki şirketler için cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Ancak yazılım geliştirme becerisinin kolay gelişmiyor oluşu, gelişmiş devletlerde devlet desteğini bu alanda öne çıkarıyor. Yerli ve milli imkanlarla Gebze’de kurulan ve dijital alanda çeşitliliğin fazla olmasıyla şimdiden zenginleşecek gibi görünen Bilişim Vadisi’nde yazılım geliştirme desteği ve çalışmaları önem kazanmış durumda.

Bilişim Vadisi’nde Gelecek Tasarım Ofisi Koordinatörü olan Okan Özbay yaptığı açıklamada Bilişim Vadisi olarak gençlerin ürettikleri oyunları ihraç etmelerini istediklerini, bu şekilde ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Özbay, Türkiye'de gençlerin oyun geliştirmeye de en az oyun oynadıkları kadar süre ayırmalarını istediklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Yaklaşık 850 milyon dolar tutarında dijital oyun ihraç eden Türkiye'nin bu alanda 18'inci sırada. Ayrıca Genç arkadaşlarımızın oyun oynaması aileler için büyük bir dert ama biz çocuklardan tarafız. Bilgisayar başında çok zaman geçirmek çok büyük tehlikeler barındırmıyor. Gençken, çocukken bu kadar oyun oynayan arkadaşlarımızın ilerde oyun üretiminde de güzel zaman geçireceklerini düşünüyoruz.”

Oyun tasarım ve geliştirme süreçlerinde motivasyonun önemine değinen Özbay, “Geliştiricilerin kafaları dağılmadan uzun zaman dilimlerinde çalışmaları gerekiyor. Bu da aslında oyun oynayarak sağlanan bir şey. O yüzden hem aileler hem de genç arkadaşlarımızdan oynadıkları oyunları üretme noktasında da girişimde bulunmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal