Türk Hackerlar Rus Savunma Bakanlığı'nı Hackledi

İki ülke arasındaki gerginlik dijital alana da yansıdı. Dün akşam saatlerinde Türk siber saldırganlar Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet sitesini hackledi. Saldırıyı gerçekleştiren hackerların sayfa üzerinde İstiklal Marşı’nı paylaştıkları görüntüleri internete sızmış durumda.

29.02.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-10:24) Türk Hackerlar Rus Savunma Bakanlığı'nı Hackledi

Dün akşam saatlerinde Türk siber saldırganlar Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet sitesini hackledi. Saldırı Rus Savunma Bakanlığı’nın internet sayfasına gerçekleştirildi. Saldırganlar Savunma Bakanlığı’nın subDomain’ine düzenlendi.

Bu subdomain’in takeover yapılması olarak ifade ediliyor Yani bu bir alt klasöre yapılan saldırı anlamına geliyor. Daha sonra adres cname'i tilda.ws adresine kaydrdilmiş. Yani bu adreste herhangi bir websitesi kayıtlı olmadığı için hemen o adreste bir websitesi açılmış.

Rus Savunma Bakanlığı sitesi mil.ru adresi. Saldırılan ve ele geçirilen görüntüdeki alt sayfa ise camera.mil.ru ana sayfanın bağlantısı.

Buradaki görüntüde sitenin üst bölümüne yerleştirilen Türk bayrağı ve yanında da TSK BURADA yazıyor.

Şu sıralar site Rus bilişim uzmanlarınca site kontrol altına alınmış durumda ancak saldırılardan kaynaklı siteye girişlerde sorunlar olduğunu söyleyelim.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal