TÜBİTAK’tan Savaş Uçaklarımıza Hassas Vuruş Kabiliyeti

TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) tarafından geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) ile savaş uçaklarına uzun menzilde hassas vuruş özelliği sağlanıyor.

29.01.2020-09:23 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-12:38)

KGK, mevcut güdümsüz bin librelik (yaklaşık 500 kilogram) MK 83 ve 500 librelik (yaklaşık 250 kilogram) MK 82 genel maksat bombalarını havadan karaya uzun menzilli akıllı mühimmatlara çeviren Kanatlı Güdüm Kiti.

KGK ile mevcut bombalara, her türlü hava koşulunda 100 kilometrenin üzerinde bir mesafeden hassas vuruş yeteneği kazandırıldı.

Böylece uçaklar, tehlikeli bölgeye yaklaşmadan güvenli bir şekilde görevini yapabiliyor.

KGK, kanatları sayesinde, “kuyruk kitlerine göre attırılmış menzil” ve “uçağın hava savunma sistemlerinden korunması için uzak mesafe” sağlıyor.

Gece gündüz her türlü çalışabilen kit, tümleşik ANS/KKS ile hedefleri vurabiliyor.

Kriptolu ve kriptosuz askeri KKS kullanma olanağı da olan kitin F-16C Blok 40 ve F-4E/2020 savaş uçaklarına sertifiyesi var.

KGK yüksek irtifadan atıldığında azami 60 deniz mili, düşük irtifadan atıldığında ise azami 20 deniz mili menzile ulaşabiliyor.

Bundan sonra kanatlı Güdüm Kitinin NATO Evrensel Silah Arayüzü uyumluluğunun sağlanması ve silah sisteminin F-16 POIII uçaklarına entegrasyonun yapılması da projenin gelecek hedefleri arasında yer alıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal