TÜBİTAK 1. Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde Boy Gösterdi

TÜBİTAK BİLGEM ve MAM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) tarafından Ankara ATO Congresium’da düzenlenen 1.Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre & Sergisi’ne katıldı.

25.01.2020-13:01 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-16:00) TÜBİTAK 1. Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde Boy Gösterdi

41 ülkeden misafirlerin katıldığı sergide 3 ana oturum, 12 panel, 6 seminer gerçekleştirildi. Şehir planlamaları ve akıllı şehirler konularıyla ilgili çalışan yerli ve uluslararası alandan yöneticileri ve uzmanları bir araya getiren programın açılış konuşmaları  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Türkiye Akıllı Şehirler Konusunda Dünya’nın Önde Gelen Ülkeleri Arasında Yer Alıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongrenin açılış konuşmasında Türkiye’nin "Akıllı Şehir" konusunda yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Akıllı şehircilik ve bu konuya geçiş sürecinin sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı “Akıllı şehir uygulamalarını, bölgesel ve ulusal bir ölçekte gerçekleştirmek için tüm illerimizin birbirine entegre olduğu yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz. Şehirlerimizin acil ihtiyaçlarına odaklanıyor, her şehrin kendine özgü akıllı şehir stratejilerini geliştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca çağın ötesine geçemeyen şehirlerin cazibelerini yitirmeye mahkum olduklarını söyledi.

Bakan Varank: “Akıllı Şehircilik Ve Belediyecilik Bir Vizyon Meselesidir”

Törende bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, belediyecilik ve şehirciliğin bir vizyon meselesi olduğuna dikkati çekerek, akıllı şehirciliğin enerji yönetimi, sıfır atık, perakende ticaret, ulaştırma, güvenlik, eğitim ve sağlık gibi pek çok alanda yenilikçilik sunduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal