TSK'ya Katılacak Olan Aselsan Üretimi 'Nano-İHA' Teknofest'te Tanıtıldı

ASELSAN, üzerinde çalıştığı akıllı Nano İHA'yı ilk kez TEKNOFEST İstanbul'da sergiledi. Nano İHA'nın gelecek sene Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dahil olması düşünülüyor.

18.09.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-13:06)

ASELSAN, üzerinde çalıştığı akıllı Nano İHA'yı ilk kez TEKNOFEST İstanbul'da ilgililere sundu.Nano İHA'nın gelecek sene Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dahil olması düşünülüyor. 

Nano İHA Proje Yöneticisi Yusuf Ziya Kotil, Nano İHA'nın boyutunun ufak olmasından dolayı görsel ve akustik izlerinin düşük olduğunu, bu da kolaylıkla taşınabilmesine yol açtığını, kara ve deniz araçlarına uygulanacağını anlattı.

Aracın keşif, gözetleme ve istihbarat amaçlı olarak açık ve kapalı mekanlarda çalışabileceğini anlatan Kotil aracın özellikleriyle ilgili şunları açıkladı:

1,5 Kilometre Mesafeden Gerçek Zamanlı Görüntü Aktarma Kabiliyeti

"Asgari 25 dakika havada kalma süresine sahip. 1,5 kilometre mesafeden gerçek zamanlı görüntü aktarma kabiliyeti bulunuyor. Bunlara ilave diğer özellikleriyle kendi boyut ve ağırlık limitleri dahilinde piyasadaki emsal ürünlere kıyasla performans özelliklerinin daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Düşük Ağırlık Ve Boyutlarıyla Kolayca Gizlenebiliyor

Nano İHA'lar düşük ağırlık ve boyutlarıyla kolayca gizlenebiliyor, oldukça zor belirleniyor, bazı zamanlarda ise bu imkansız hale geliyor. Bu tür sistemler, özel kuvvetler ve istihbarat örgütleri tarafından yüksek değerlikli hedeflerin yakın gözetleme ve keşfi amacıyla kullanılıyor.

Hava Sahası Koordinasyonu Gerektirmeden Operasyon Gerçekleştirebilmeye Olanak Sunuyor.

Nano İHA'lar savaş ve operasyon anında uzak yerlere hızlı erişim ve gözetleme olanağı sağlamaları dolayısıyla önem taşıyor. Yapısı gereği diğer hava araçları veya personel için hemen hemen bir risk oluşturmayan bu İHA'lar, hava sahası koordinasyonu gerektirmeden operasyon gerçekleştirebilmeye olanak sunuyor."


Kısa zamanda işbaşı yapabilen bu İHA'ların kullanımı yeterimce kolay. Ayrıca ekonomik olmalarından ötürü önemli bir maliyet avantajı var.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal