TSK’nın Fırtına’sı da İdlib sınırında

Türkiye İdlib krizi sonrası Suriye sınırına asker sevkiyatına devam ediyor. Son olarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sınır birliklerine zırhlı araçları ve fırtına obüsü sevkiyatı gerçekleştirildi.

15.02.2020-10:28 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-09:18)

Türkiye ile Esed rejimi arasındaki gerilimin yükselmesi ve önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rejim güçlerini her yerde vuracağız" talimatının ardından sınırdaki hareketlilik ve sevkiyat işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Önceki gün yerli roketatarlarımızın ardından fırtına obüsleri de bölgeye hareket etti.

Türkiye'nin diğer bölgelerinden belirlenmiş birlikleri arasında çok sayıda fırtına obüsü ve zırhlı araç önceki gün, Hatay sınırına ulaşmak için yola çıktı. Böylece burada tırlardan indirilen araç ve fırtınalarımız, Suriye sınırındaki güvenlik güçlerimize doğru harekete geçti.

Öte yandan TSK tarafından yurdun çeşitli yerlerinden gönderilen tank yüklü araçların bulunduğu konvoy, Gaziantep’in İslahiye ilçesine ulaştı. Güvenlik önlemleri altındaki sevkiyat, Hatay istikametine doğru hareket etti. Tank sevkiyatının, Suriye sınırındaki askeri birliklere takviye amacıyla yapıldığı öğrenildi.

Fırtına Obüsleri Hakkında

ASELSAN tarafından modernizasyon süreçleri tamamlanan Fırtına obüsleri, engebeli araziler dahil her türlü arazi şartlarında hareket edebiliyor. Ayrıca zor coğrafi şartlar altına mevzilenebiliyor ve bilgisayar sistemleriyle atış kontrol işlemlerini başarıyla gerçekleştirebiliyor.

Dakikada 8 atış gerçekleştirebilen Fırtına Obüsleri elektronik harp koruması ve otomatik kontrol ve mermi doldurma sistemlerine sahip bulunuyor.

Namlusu, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunda, atış kontrol sistemleri ASELSAN'da, güç grubu dışındaki diğer sistemler ise yurttaki üreticilerden tedarik edilerek üretilen Fırtına obüsleri, TSK'nın mevzileri döven gücünü oluşturuyor.

Ayrıca obüs atış görevinin tamamlanmasını takiben 47 tonluk ağırlığı olmasına rağmen 30 saniye içerisinde mevzisini terk edebiliyor. Obüs, sahip olduğu içeriden komuta edilebilen otomatik namlu yol kilit sistemi vasıtasıyla, kısa sürede mevzi değiştirebilmekte ve böylece düşmanın karşı ateşine maruz kalma riskini minimum düzeye indirmektedir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal