Trump'ın Vergi İnadı Apple'ı Zora Soktu

ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşından etkilenen şirketlerin başında Apple geliyor. Şirketin parça üretimi Çin'de yapılan Mac Pro ile ilgili istediği vergi indirimi Trump hükümeti tarafından reddedildi.

29.07.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-12:49) Trump'ın Vergi İnadı Apple'ı Zora Soktu

Apple, diğer birçok dünya ülkesinde olduğu gibi, üretim operasyonlarının neredeyse tamamını Çin'e yaptırıyor. ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşından etkilenen şirket, Trump hükümetinden Mac Pro üretimi ile ilgili vergi muafiyeti bekliyordu ancak bu beklenti Trump yönetiminden döndü.

TRUMP, APPLE'IN TEKSAS'TA FABRİKA KURMASINI İSTİYOR

Bir süredir ABD başkanı Trump'la görüşme halinde olan Apple, Çin'de üretilen Mac Pro modellerinin parçalarında vergi muafiyeti istediğini dile getirdi. Başkan Trump son yaptığı açıklamada Apple'a Çin'den gelen Mac Pro parçaları için herhangi bir vergi indirimi sağlamayacaklarını net bir dille belirterek: "Apple’a Çin’de üretilen Mac Pro parçaları için tarife indirimi yapılmayacak. Onları ABD'de üret, tarife yok!" şeklinde konuştu.

Apple, bu ayın başlarında ABD Ticaret Temsilciliği bürosundan 15 adet Mac Pro parçası üzerinden yüzde 25 verginin kaldırılması talebinde bulunmuştu. Ancak Trump gazetecilerle bir araya geldiğinde Apple'ı kastederek: "Sanırım Teksas'ta bir fabrika kuracaklarını açıklayacaklar ve bunu yaparlarsa çok mutlu olmaya başlayacağım." şeklinde değerlendirmede bulunarak bu vergi muafiyetinin reddedileceğinin imasında bulunmuştu. Şimdi Apple'ın konuyla ilgili yeni hamlesinin ne olacağı ise akıllarda soru işareti.
 
Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal