Sony’nin Robot Köpeği Aibo İstediğiniz Gibi Akıllı Ev Yardımcısı Olabilir

Sony, şimdi sevimli Aibo robot köpeğini yeni numaralar yapmak için programlamak üzere web tabanlı bir API kullanabileceğinizi ve hatta akıllı evinizin en iyi arkadaşı olabileceğini iddia ediyor.

03.01.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 03.01.2020-14:35)

Yeni “Aibo Geliştirici Programı” ile Sony, geliştiricileri Aibo ile çalışabilecek “hizmetler ve uygulamalar” yapmaya davet ediyor. Yeni API'lerle nelerin mümkün olabileceğine dair bu inanılmaz konsept videosunu görünceye kadar bunun ne anlama geldiğini anlamak zor olabilir. Aibo, bir mikrodalga fırının izlenmesine, bir robot vakumunun açılmasına, bir çocuğa buzdolabını açık bıraktığını hatırlatmaya ve ... çocuğun annesi için gözetleme kamerası gibi davranmasına yardımcı olabiliyor?

Sony’nin ortaya attığı argümanı: “Alexa'ya kimin ihtiyacı var ki - bir robot köpek bunun yerine evin etrafında size yardımcı olabilir!” Şeklinde ve amazonun Alexa’sına daha iyi bir alternatif olduğu görüşünde.

Daha basit görevler oluşturmak için, Aibo'ya ne yapacağını öğretmek için Scratch’ın sürükle ve bırak blok kodlamasını kullanmanızı sağlayan “Aibo Görsel Programlama”ya sahip. Scratch ile kolaylıkla kodlama yapabilir ve bu sevimli akıllı robot köpeğe farklı özellikler yükleyebilirsiniz. Aibo soğuk algınlığında işe yarayabilecek ve kendinizden sonra temizlemek istemediğiniz bir çöpü almada bile size destek olabilir.

Sony, API aracılığıyla Aibo’nun “duygu, karakter veya ruh halini” değiştiremeyeceğinizi belirtiyor - tek yapabileceğiniz Aibo’ya yeni numaralar öğretmektir. Ama Aibo her zaman oldukça mutlu görünüyor, neden bir kimse bu sevimli köpeğin ruh halini değiştirmek istesin ki?

Ve Aibo için kodlama hakkında aklınıza gelen ilk şey, “Aibo'yu kötü hissetmiyorum” olsaydı, Sony bir SSS'inde tam olarak şöyle cevap veriyor:

S: Aibo'yu programlamada kötü hissediyorum.

C: Programı yürüttüğünüzde, aibo psikolojik durumuna bağlı olarak hangi davranışın yürütüleceğine karar verme özgürlüğüne sahiptir. API, aibo'nun hissine saygı duyar, böylece aibo kendine sadık kalırken programlamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Geliştirme araçları, Aibo'yu “My Aibo” uygulaması aracılığıyla beslemenizi, Aibo'nuzu “sessiz kalmak” için eğitmenizi veya Aibo'nuzu bir şekilde lazımlık eğitmenizi sağlayan yeni Sürüm 2.50 yazılım güncellemesinin bir parçası olarak geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal