Sondaj Çalışmalarında Yerli Teknoloji Hamlesi

Doğu Akdeniz’de devam eden petrol arama faaliyetlerinde yeni bir adım daha atılıyor.10 Şubat Pazartesi günü Türkiye Petrolleri (TPAO) ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de bir araya geleceği, Türkiye Petrol Endüstrilerinde Milli Teknolojiler Çalıştayı (PEMT) gerçekleştirilecek.

08.02.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-13:10)

Doğu Akdeniz’de devam eden petrol arama faaliyetlerinde yeni bir adım daha atılıyor. Sondaj gemileri Fatih ve Yavuz için yerli teknoloji planları yapılıyor. 10 Şubat Pazartesi günü Türkiye Petrolleri (TPAO) ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de bir araya geleceği, Türkiye Petrol Endüstrilerinde Milli Teknolojiler Çalıştayı (PEMT) gerçekleştirilecek.

10 Şubat’ta, İstanbul’da gerçekleştirilecek olan çalıştay Türkiye Petrolleri (TPAO) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez’in de katılacağı görüşmeye, Türkiye’nin dört bir yanından yerli tedarikçiler gelecek.

Biz bize yeteriz’ sloganıyla gerçekleştirilecek bu çalıştayda, sondaj gemileri Fatih ve Yavuz için yerli teknoloji planları yapılacak. Bu iki geminin, yerli teknolojilerle donatılması büyük önem taşıyor.

5 Yeni Sondaj Çalışmasına Başlanacak

Türkiye geçtiğimiz yıl içerisinde, 121 kuyuda 34 kule ile kara sondajı gerçekleştirdi. Diğer taraftan şimdiye kadar 5 sondaj kuyusunda yapılan çalışmalar da tamamlandı. Yeni petrol aramaları için de bu yıl 5 yeni derin deniz sondajı planı açıklandı. Fatih ve Yavuz’un yanı sıra, Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis sondaj gemileri de çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan 2019 yılındaki arama çalışmaları da meyvelerini vermeye başladı. Günlük 50 bin varil petrol üretimi hedefleyen TPAO, bu hedefini geçerek son 20 yılın da rekorunu kırmış oldu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal