Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan Milli Teknoloji Hamlesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ki ilk hamleye açıkladı.

24.07.2018-20:12 - (Son Güncelleme: 24.07.2018-20:10) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan Milli Teknoloji Hamlesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında Türkiye’ye önemli bir güç kazandıracak Deneyap Atölyeleri Projesi'ni sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın Twitter üzerinde yaptığı açıklama şu şekilde:

"Çocuklarımız ve ailelerini; en çok da bizi heyecanlandıracak Deneyap Teknoloji Atöyleri kuruyoruz’’ diyen Varank, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve STK'larımız işbirliğinde hedefimiz; yüksek teknoloji geliştiren insan kaynağımızı çekirdekten yetiştirmek’’ ifadelerine yer verdi.

81 vilayette 20 bin öğrenciye eğitim vereceklerini belirten Bakan Varank ‘’Robotikten kodlamaya, siber güvenlikten nanoteknolojiye birçok alanda özgün içerik ve proje odaklı yaklaşımlarla geleceğin teknoloji yıldızlarını ve Ar-Ge mühendislerini yetiştireceğiz’’ şeklinde konuştu.

‘’Öğrencilerimiz yüksek teknolojiye sahip şirketlerde, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinde stajlara katılacak ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil edecek’’ ifadelerini kullanan Bakan, ‘’İnanıyorum ki Milli Teknoloji Hamlesi kapsamındaki ilk projemiz Geleceğin Teknoloji Yıldızları, yüz akımız olacak’’ dedi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal