Samsung 8K Görüntü Kalitesine Sahip Çerçevesiz Televizyonunu Duyurdu

Samsung, çerçevesiz 8K QLED televizyonunu çıkardı! Samsung Q950TS 8K TV yeni nesil üst düzey bir ev eğlencesi deneyimi yaşatma iddiasıyla geliyor. Serinin ilk modeli olan Samsung Q950 özellikleri ile dikkat çekiyor.

08.01.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-16:51) Samsung 8K Görüntü Kalitesine Sahip Çerçevesiz Televizyonunu Duyurdu

Samsung, çerçevesi neredeyse hiç olmayan televizyonunu Tüketici Elektronik Fuarı (CES) 2020 öncesi duyurdu. Çok ince yapıya sahip Samsung Q950TS 8K TV, sarmal bir ses katmanı ile geliyor.

Ekran çevresinde 2,3 mm kalınlığında bir çerçeve bulunuyor. Ancak bu cihaza yaklaşmadan fark edilemiyor, televizyonda görünen görüntünün tıpkı projektörlerde olduğu gibi cihazdan bağımsız gibi görünmesini sağlıyor.

Elbette bu TV'nin projektörden en önemli farkı olarak, yüksek bir renk isabeti ve parlak bir görüntü sunduğunu belirtelim. 15mm kalınlığındaki TV'nin sadece alt kısmında ince bir çerçeve bulunuyor. Bu sayede cihaz, yaklaşık yüzde 99 ekran-gövde oranına ulaşıyor.

Q950’nin yeni nesil 8K Quantum İşlemcisi, tek tek piksellerin özelliklerini analiz etmek ve tanımlamak için makine öğrenimini kullanan gelişmiş Yapay Zeka video ölçekleme yeteneklerine sahip bulunuyor.

Televizyonda Uyarlanabilir Görüntü mevcut. Geleneksel TV sensörleri ekran parlaklığını yalnızca odadaki ortam ışığına göre ayarlarken Uyarlanabilir Görüntü ışığın belirli bir sahne içindeki dağılımını dikkate alarak aydınlık ortamlarda net bir görüntü sağlarken kontrastı da koruyor.

Cihazın her bir kenarında birer hoparlör, arka tarafında ise bir subwoofer bulunuyor. Yapay zeka destekli Object Tracking Sound+ yazılımı, ekrandaki nesnelerin hareketini sesin hareketiyle eşleştirerek 5.1 kanallı sarmal ses oluşturuyor.

Ayrıca, Tizen tarafından desteklenen bir dizi akıllı özellik sunarak tüketicilerin sesli komutları kullanmasını ve Tap View, Digital Butler ve Samsung Health gibi yeni özelliklere erişmesini her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

Samsung tarafından Bixby, Amazon Alexa ve Google Asistanı da 2020 QLED 8K serisine entegre edilmiş. Samsung'un CES standında gösterilen Q950TS 8K QLED TV modelinin fiyatı ve çıkış tarihi ise henüz belli olmadı. Tanıtılan cihazın 4K modelinin de piyasaya sürülmesi tahmin ediliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal