Pioneering Spirit Özellikleri

Pioneering Spirit Gemisi özellikleri, Pioneering Spirit Gemisi nedir? Bu haberimizi sizler için derledik.

02.05.2018-15:31 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-16:04) Pioneering Spirit Özellikleri

Pioneering Spirit (önceki adı Pieter Schelte) Gemisi bugüne kadar sektörel gemilerin arasında yapılan en büyük gemidir. Denizde ağır kaldırmaya öncülük eden Pieter Schelte Heerema’nın (1908-81) esinlenerek tasarlanan Pioneering Spirit tekli asansörle kurulması ve büyük yağ ve gaz platformlarının sökülmesi ve kayıt ağırlıklı boru hatlarının kurulması için özel olarak dizayn edilmiştir.

Pioneering Spirit kullanılmaya başlaması denizde kurulum ve kurulu yapılan hizmetten çıkarılma konusunda başlı başına bir devrim olmuştur. Güney Kore’deki DSME tersanesinde (2011-14) inşa edilen gemi, Norveç Kuzey Denizi’ndeki 13.500 ton Yme üretim biriminin kaldırılmasıyla 2016 yılında offshore operasyonlarına start verildi. Shell’in 24.200 t Brent Delta platformunun tek asansörü, Nisan 2017’de başlayarak sözcüğün en ağır offshore liftini işaret etti. Çift gövdeli Pioneering Spirit 382 m uzunluğunda ve 124 m genişliğindedir.

Yayda, sekiz yatay kaldırma kirişi kullanarak Pioneering Spirit’in bir platformun üzerinde durması ve 48 saate kadar tüm üst yüzeyleri tek bir kaldırmada kaldırabilmesini sağlar, 122 m uzunluğunda ve 59 m genişliğinde bir yiv bulunmaktadır. Geminin kıç tarafında, 20,000 tona kadar sistemin kurulması ve çıkarılması için çift eğimli kaldırma kirişi konulmuştur. Kaldıraç sistemlerinin tamamlanması, hafif üst cepheler ve ceketler, modüller ve köprüler gibi ilave asansörler için 5000 t özel amaçlı vinçtir. Kendine özgün kaldırma kapasitesinin bir sonucu olarak, Pioneering Spirit, bu işi daha kıyıdan başlayarak daha ucuza, daha güvenli ve daha çevre dostu olarak yapabilmektedir.

Platform kurulumu veya hizmetten çıkarma ile ilişkili denizaşırı işlemler TürkAkım gibi özel boru döşeme işlemleri ve benzeri ağır sanayi için biçilmiş kaftan olan gemiden dünya üzerinde de benzerleri sınırlı sayıdadır.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal