Nero Endüstri Deniz Platformlarında Göreve Hazırlanıyor

Yerlilik oranı %90’a yaklaşan ve özgün infilak bastırma ve yangın söndürme sistemleri üreten başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere 20 farklı ülkenin güvenlik güçlerinin araçlarında görev yapan Nero Endüstri deniz platformlarında da göreve hazırlanıyor.

27.01.2020-10:28 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-10:23) Nero Endüstri Deniz Platformlarında Göreve Hazırlanıyor

Yangın söndürme ve infilak bastırma sistemleri, kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer (KBRN) filtrasyon sistemleri konularında faaliyet gösteren Nero Endüstri, MSB.lığı Tersaneler Genel Müdürlüğü İstanbul Tersanesi Komutanlığı ile 27.12.2019 tarihinde “Deniz Platformlarında KBRN ve Yangın Söndürme Sistemleri” konusunda Stratejik İşbirliği Anlaşması imzaladı.

Bu sözleşmeyle birlikte Türk Donanmasına ait deniz platformlarında da NERO’nun sistemleri kullanılmaya başlanacak.

Kanada, Amerika, Ukrayna, Tayland, Almanya, Çekya gibi dünya genelinde, 20 ülkenin silahlı kuvvetleri ve emniyet güçleri tarafından tercih edilen Nero ürünleri Türkiye’deki zırhlı kara araçlarında da yüzde 95 oranında kullanılıyor.

ARES İnfilak Bastırma ve Yangın Söndürme Sistemleri; yangın veya omuzdan atılan roket (RPG) tehdidine karşı askeri araçta bulunan personelin can güvenliğini sağlıyor. Sistem, olası yangın ya da infilak durumunu 3 milisaniyede tespit ederek 250 milisaniyede bastırıyor ve böylelikle hem personeli hem de araç içerisindeki kritik sistemleri koruyor.

MARS KBRN Tespit ve Filtrasyon Sistemleri, düşman unsurların KBRN silahları ile gerçekleştirdiği taarruzları algılıyor ve bu tip silahların ölümcül etkilerinden personeli koruyor. MARS ürün ailesi hem pozitif basınçlı sistemlerden hem de maskeli sistemlerden oluşuyor.

Kara, deniz ve hava platformları alt sistemlerinin tasarımı, üretimi ve kalifikasyonu alanlarında sektöre hizmet vermek için, 2009 yılında kurulan Nero Endüstrinin Ankara’da 12.000 m2’lik üretim ve Ar-Ge tesisi; Sakarya’da ise 60.000 m2’lik üretim tesisi bulunuyor.

İnfilak Bastırma Sistemleri ve KBRN tespit ve filtrasyon sistemlerinden oluşan üç ana alanda faaliyet gösteren firma, askeri projeler için geçerli olan ulusal ve NATO kleransları sağlamakla birlikte 75’i mühendisten oluşan 120 çalışanıyla dünya çapında ürün ve servis desteği sağlıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal